31.8 C
Koprivnica
Četvrtak, 1. kolovoza 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
ne držati pod madracem

Svako kućanstvo trebalo bi uvijek imati gotovinu kod sebe, evo koliko i zašto
S

Ne propustite

Njemački ured za civilnu zaštitu i pomoć u katastrofama tvrdi da bi svako kućanstvo trebalo uvijek imati bar nešto gotovine.

Iako mnogi preživljavaju od plaće do plaće, stručnjaci savjetuju kako bi svako kućanstvo trebalo imati bar nešto gotovine za hitne slučajeve. Oni koji uspiju uštedjeti novac često ga spremaju ‘ispod madraca’, no puno njih uopće nema gotovinu kod sebe, nego se uglavnom koristi bezgotovinskim plaćanjem i sva im je ušteđevina na računima u banci.

U slučaju nestanka struje bankomati ne rade

Međutim, Njemački ured za civilnu zaštitu i pomoć u katastrofama kaže kako bi svako kućanstvo trebalo imati bar nešto gotovine. Kažu kako u slučaju nestanka električne energije bankomati ne rade pa se ne može doći do novca. Ako dođe do nestanka struje tada je onemogućeno bezgotovinsko plaćanje pa vam je u tom slučaju potrebna gotovina jer bez opipljivog novca nećete moći ništa kupiti niti platiti.

Ne držati novac pod madracem

Zbog toga njemački ured preporučuje da bi svako kućanstvo trebalo imati 500 eura gotovine za hitne slučajeve, piše Fenix magazin.

– Svako bi kućanstvo trebalo imati rezervu gotovine kod kuće – preporučuje se oko 500 eura u manjim novčanicama – savjetuju i naglašavaju kako je potrebno za tu gotovinu pronaći dobro skrovište te da svakako treba izbjegavati čuvanje ispod madraca, u limenkama za kavu ili pak polici s knjigama te da za njega treba pronaći adekvatno mjesto koje provalnici neće otkriti, piše poslovni.hr

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Kreže Supersport HNL

Slavenu pod hitno treba prava špica, upravo potpisali ozlijeđenog 18-godišnjaka – utakmica s Hajdukom za tri dana!

U subotu kreće nova sezona Supersport HNL-a. Slaven Belupo otvara na Poljudu protiv splitskog Hajduka, a utakmica je na...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×