32.4 C
Koprivnica
Srijeda, 31. srpnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
prodaja i skladištenje

FOTO Niče nova tržnica s hladnjačama u Kloštru Podravskom, Pavlović: Interes za hladnjače i poslovne prostore već sad je velik
F

S obzirom na veliki broj OPG-ova na našem prostoru, interes za poslovne prostore, ali i za hladnjače već je sad vrlo velik.

Ne propustite

Općina Kloštar Podravski provodi brojne projekte kojima se podiže standard života u općini.

Tako su trenutno provode ili se čeka početak provedbe, odnosno, otvorenje natječaja kako bi se prijavili za sufinanciranje brojnih kapitalnih projekata kao što su Terme Kloštar Podravski, izgradnja staračkog doma za 120 korisnika, Aglomeracija, proširenje vrtićkih kapaciteta.

Iako su Terme Kloštar Podravski možda najatraktivnije za širu javnost, jedan od projekata koji je zasigurno najkorisniji za lokalno stanovništvo, posebice male proizvođače voća i povrća, jest izgradnja tržnice.

Općina Kloštar Podravski sve je poželjnije mjesto za život, Pavlović: Imamo puno spremnih projekata, a toplice će biti jedinstvene u Hrvatskoj

Napravljeni su temelji i u tijeku je proizvodnja čelične konstrukcije.

Tržnica će imati površinu od 953,25 kvadratna metra, od čega će zatvoreni dio biti 540,75 kvadrata, dok će otvoreni dio imati 412,50 metara. U sklopu tržnice izgradit bit će se sedam poslovnih prostora te dvije hladnjače. Sama tržnica bit će kapaciteta oko 40 štandova.

– Projekt je u Ministarstvu poljoprivrede ocijenjen i bio je na rang listi prvi. Ona je zamišljena kao mala zelena tržnica u sklopu koje će biti hladnjače u kojima će naši, ali i OPG-ovci iz susjednih općina, moći skladištit svoje voće i povrće – pojasnio je načelnik Siniša Pavlović.

Foto: Valentino Štefanek

Spomenute dvije hladnjače bit će kapaciteta od 30 kvadratnih metara svaka. Jedna će biti hladnjača u kojoj će biti temperature u minusu, dok će u drugoj temperature biti iznad nule.

– S obzirom na veliki broj OPG-ova na našem prostoru, interes za poslovne prostore, ali i za hladnjače već je sad vrlo velik – istaknuli su u općini.

Sama tržnica trebala bi biti u funkciji najkasnije sredinom druge godine.

Načelnik Pavlović naglasio je kako je zadovoljan dinamikom radova te kako radovi idu prema planu.

tržnica
Ovako će izgledati tržnica//Foto: Općina Kloštar Podravski

– Područje naše općine prepoznatljivo je po uzgoju povrća i voća. Tržnica je osim za naše poljoprivrednike, predviđena i za proizvođače iz okolnih općina. Izgradnjom tržnice s popratnim hladnjačama naši će poljoprivrednici dobiti idealno mjesto za prodaju i skladištenje svojih proizvoda, a sigurno će se odraziti i na razvoj gospodarstva – zaključio je načelnik.

Sama vrijednost projekta iznosi  1.164.655,06 eura s PDV-om, a potrebna sredstva osigurana su kroz potpore Agencije za plaćanja u poljoprivredi.

Programski sadržaj nastao u suradnji s općinom Kloštar Podravski.

Tržnica Kloštar Podravski
Foto: Ivan Brkić
Tržnica Kloštar Podravski
Foto: Ivan Brkić
Tržnica Kloštar Podravski
Foto: Ivan Brkić
Tržnica Kloštar Podravski
Foto: Ivan Brkić
Tržnica Kloštar Podravski
Foto: Ivan Brkić
Tržnica Kloštar Podravski
Foto: Ivan Brkić
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Pogledajte!

Odlični filmovi s Pulskog festivala stižu u koprivničko kino, prvi već u ponedjeljak!

Znamo kako je prije dva tjedna završio 71. pulski filmski festival i da je bilo kvalitetnih domaćih uradaka. Neke...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×