31.5 C
Koprivnica
Petak, 2. kolovoza 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Farmaceute dočekao šok uoči Hajduka, igrač od kojeg se mnogo očekivalo napušta klub, Radeljić: Ne smije nas zavarati ovakva igra Splićana!
F

Očekuje se kako će tijekom dana klub predstaviti još dva pojačanja.

Ne propustite

Slaven Belupo kreće na dalmatinsku turu. Na otvaranju sezone Supersport HNL-a u nedjelju u 21 sat istrčat će na gotovo ispunjenom Poljudu. Već idući petak u drugom kolu igrat će na Šubićevcu protiv novog i starog prvoligaša Šibenika. No, krenimo redom.

Pripreme su gotove, a sad možemo reći i, uvjetno, s manjom štetom, jer većina rostera je zdrava i spremna. Problem je klubu donijela tek “friška” ozljeda stopera Leškovića koji će izbivati par tjedana sa zelenih travnjaka. No, veći šok Radeljiću je priuštio igrač od kojeg su i on, ali klub mnogo očekivali. Napadač Štrkalj, čini se, karijeru će nastaviti u Iranu, a u ovim trenucima dogovara se njegov službeni prelazak. Pozicija je to na kojoj je klub najranjiviji. Jučerašnji dolazak iskusne špice, 26-godišnjeg Karla Butića malo je zavidao “rane”, no ovaj rođeni Šibenčanin nije prošao pripreme s momčadi. Njegov zadnji klub je Feralpisalo, klub iz trećeg talijanskog razreda u kojem je u 32 utakmice zabio pet golova.

Butić i Martinović nisu prošli pripreme

Očekuje se kako će tijekom dana klub predstaviti još dva pojačanja. Jedan je Ljuban Crepulja, navijačima Slavena poznat iz sezona 2013-2016 kad je branio boje kluba iz Miškinine. Drugi je još jedan napadač, Dominik Martinović (27) koji bi trebao stići iz Elversberga, kluba 2. njemačke Bundeslige. U tom rangu skupio je 20 utakmica te po jedan gol i jednu asistenciju. I on će, kao i Butić, trebati jedno vrijeme prilagodbe.

270724 Slaven Belupo pripremna utakmica
Šakota je jedan od onih od kojih se očekuje značajniji “pomak” // Foto: Valentino Štefanek

– U svakom slučaju ne smijemo si dozvoliti da nas dosadađnje utakmice Hajduka zavaraju,  jer na Poljud će sigurno istrčati drukčija i spremnija momčad. Imaju nekoliko novih igrača i trenera, sigurno su u određenu ruku i nama nepoznanica – kazao je u najavi otvaranja sezone Ivan Radeljić, također očekujući pun Poljud i “vatrenu” atmosferu.

Karlo Butić // Foto: NK Slaven

Trener Slavena ističe kako je pozicijski zadovoljan igračima koji su došli jer su dali određenu širinu u rosteru koju lani nije imao. Radeljić je zadovoljan pripremama, osim što su dvije ključne utakmice s najjačim protivnicima (Lecce, St. Pauli) morale biti otkazane. Tako da je i Slaven sam po sebi zapravo nepoznanica. Radeljić je potvrdio da će ove sezone mladi talenti dobivati dosta prilika, no dozirano i pokušati ih polako uvoditi u momčad.

U novoj sezoni pod povećalom će svakako biti oni od kojih se očekuje znatno više nego lani. U prvom redu tu su Caimacov koji će imati više prostora nakon odlaska Mioča, Murić koji je bio van forme, fizičke i psihičke, te Šakota za kojim još uvijek vlada velik interes stranih klubova. Veseli i povratak Čovića na gol. Vratar je to koji je pretprošle sezone bio najbolje ocijenjeni vratar lige. No, kako bi sastav Slavena trebao izgledati na Poljudu teško je predvidjeti – pogotovo ako iz sastava isključimo Štrkalja.

I, na kraju Slaven Belupo predstavio je i novu web stranicu! Recite kako vam se sviđa?

Novi izgled Slavenova weba
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Užas na cesti

FOTO/VIDEO Teška nesreća na državnoj cesti, motocikl uništen – vozač hitno prevezen u koprivničku bolnicu

Kako doznajemo od našeg fotoreportera s mjesta događaja, nešto poslije 15 sati dogodila se teška prometna nesreća u Sokolovcu....
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×