34.3 C
Koprivnica
Nedjelja, 25. kolovoza 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
SupersportHNL

NA PUNOM POLJUDU “Atomski” Hajduk na jedvite jade do tri boda, uz – naravno – penal i poništen gol Slavena
N

Koprivnički prvoligaš sad se okreće 2. kolu Supersport HNL-a, a protvnik je novi prvoligaš Šibenik.

Ne propustite

Rasprodani Poljud dočekao je nogometaše Slaven Belupa na otvaranju nove sezone Supersport HNL-a. Najjača liga prema najavama stručnjaka nikad nije bila kvalitetnija, a momčadi – pogotovo one u donjoj polovici – izjednačenije. I borba za prvaka trebala bi biti zanimljiva, s Dinamom kao prvim kandidatom, a iza njih Hajdukom i Rijekom.

Stoga su i utakmicu prvog kola momčadi Hajduka i Slavena na Poljudu dočekale s nešto drukčijom agendom, međutim s istim ciljem – ako je moguće uzeti sva tri boda. Bio bi to vjerojatno najbolji mogući poklon predsjedniku Slavena Robertu Markulinu za rođendan.

Hajduk – Slaven: Rakitić i Perišić u prvih 11

Radeljić se odlučio za varijantu 5-3-2 u fazi obrane, to jest 3-5-2 u fazi napada. Na vratima Čović, u zadnjoj liniji Bosec, Božić, Boras, Pllana, Lučić, a sredini Agbekpornu, Jelić Balta i Caimacov koji će imati i slobodu prema naprijed. Nešto istureniji Šakota i u špici nedavno potpisali Butić. Gattuso je pak na gol odlučio staviti Kalinića, svoj debi u HNL-u imat će i Rakitić, a u sastavu je i Perišić. Da je Hajduk prilično jak potvrđuje i da će na teren još i Pukštas, Livaja, Melnjak, Kalik, Uremović, Moufi i Šarlija te novopridošli napadač Bamba.

U 5. minuti Slaven je imao odličnu priliku. Šakota je na lijevoj strani prošao dvojicu i ušao iskosa u kazneni prostor. Odlučio se na šut s 14 metara, no vratar Kalinić vrhunskom je paradom obranio njegov udarac. U 18. minuti Hajduk ipak dolazi do vodstva. Pukštas je pucao loptu s 20-ak metara, pogodila je u ruku Jelić Baltu koji nije imao namjeru igranja, a ruka je bila u spuštenom položaju ispred tijela. Nakon nekoliko minuta pauze zbog pregleda VAR-a, sudac Lovrić ipak je morao sam ići pregledati situaciju. Nakon kraćeg gledanja odlučio je pokazati na bijelu točku. Livaja je bio siguran i doveo Hajduk u vodstvo 1:0. Još jedna situacija s rukom u kaznenom prostoru koja je u sferi “znamo kako će suditi”.

Bamba povisio na 2:0

U 29. minuti iz daljine se okušao i Jelić Balta. Nije loše pucao, no Kalinić je bio na mjestu. Osim posjeda i penala, ništa od Hajduka u prvih pola sata nismo vidjeli. Iz prve prave prilike povisili su na 2:0. Krilo Bamba krenuo je s lijeve strane, napravio slalom među tri Slavenova igrača, odigrao s Livajom, ovaj primirio loptu i odigrao povratnu. Bamba je “uletio” u kazneni prostor Slavena kao brzi za Tokijo i punom snagom opalio iznad Čovića, zatresao mrežu i doveo u delirij ispunjeni Poljud.

Ne poklanja samo Slaven golove. U 45+ minuti poklonio ga je i Hajduk. Šakota je bio u duelu s Moufijem koji je pao u kazneno prostoru simulirajući faul. No, sudac nije nasjeo, Šakota je nastavio igrati i loptu pospremio kroz noge Kalinića za 2:1 pred pauzu.

Slaven se ne predaje…

Prvih 15 minuta nastavka malo bolja utakmica. Hajduk ima terensku inicijativu, no i Slaven ima svoje prilike – pogotovo iz polukontre. Rakitić je u 73. imao slobodan udarac s 20-ak metara no pogodio je vanjski dio mreže. Brzo je stigla 74. minuta, uslijedile su izmjene s obje strane, a umjesto Pllane ušao je još jedan novi napadač u Slavenu Martinović. I dalje utakmica s mnogo prekršaja i malo prilika. U 82. minuti Slaven je izjednač… Ovaj nije jer je Prpić jednu visoku loptu pospremio u vlastitu mrežu, no sudac Lovrić je pronašao nekakav prekršaj Božića nad njime i poništio gol.

Farmaceuti su pokušavali do kraja poravnati no nije išlo.

Koprivnički prvoligaš sad se okreće 2. kolu Supersport HNL-a, a protvnik je novi prvoligaš Šibenik. Bit će to opet gostujuća utakmica za momčad Ivana Radeljića. Susret je najavljen za petak u 18.30 sati. Ne treba posebno isticati da su upravo ove utakmice s izravnim konkurentima presudne za ambicije Farmaceuta u sezoni 24./25.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Bogat program

FOTO/VIDEO Prošetali smo Renesansnim festivalom, i danas ima sadržaja za velike i male

U tijeku je posljednji dan ovogodišnjeg Renesansnog festivala i pravo je vrijeme da ga posjetite, i ako već jeste...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×