12.4 C
Koprivnica
Nedjelja, 29. rujna 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Čestitamo!

Križevački tamburaški orkestar ostvario povijesni uspjeh, u Beču uzeli zlato na prestižnom svjetskom festivalu
K

"Mislim da će ovaj nastup zaista ostati upisan u povijest Gradskog tamburaškog orkestra Križevci, u povijest glazbe u Križevcima i definitivno u povijest tamburaške glazbe."

Ne propustite

Križevački Gradski tamburaški orkestar Križevci, pod ravnanjem maestra Igora Kudeljnjaka, ostvario je povijesni uspjeh gostovanjem u Beču u sklopu Svjetskog festivala orkestara „One future“. Nakon završetka gala koncerta uslijedilo je proglašenje nagrada za natjecateljski dio festivala održanog dan ranije u dvorani MuTh.

– Orkestar je uz Kuljerića izveo Rossinijevu uvertiru Seviljskog brijača i Goodmanov jazz standard Air mail special te osvojio zlatnu nagradu u konkurenciji mješovitih orkestara – navode iz Orkesrta i dodaju kako su prije toga za premijerni nastup u Musikvereinu publici predstavili djela hrvatskih skladatelja te kako je višeminutni pljesak publike na nogama u ispunjenoj Zlatnoj dvorani Musikvereina bio dostojno priznanje za izvanrednu izvedbu.

– Presretan sam jer se ovakve stvari događaju rijetko i rijetko kome. Zahvalan sam na mogućnosti da stojim ispred ovakvog orkestra koji od kad postoji pomiče granice, pa je eto tako i ovaj nastup u najljepšoj dvorani na svijetu – izjavio je maestro Kudeljnjak.

Izvor: Gradski tamburaški orkestar Križevci

Koncerte su pratili i brojni Križevčani koji su potegnuli do Beča dati podršku. Između ostalih i gradonačelnik Križevaca Mario Rajn te pročelnik Sandro Novosel. Tajnik i producent orkestra, Josip Berend, također je izrazio svoje zadovoljstvo.

– Mislim da će ovaj nastup zaista ostati upisan u povijest Gradskog tamburaškog orkestra Križevci, u povijest glazbe u Križevcima i definitivno u povijest tamburaške glazbe. Neopisiv je osjećaj biti na pozornici dok cijela dvorana Musikvereina ustaje na noge i plješće, činilo se, cijelu vječnost – kazao je nakon nastupa Berend.

Ističu kako povijesno gostovanje i osvojena zlatna nagrada ne bi bili mogući bez podrške pokrovitelja, sponzora i donatora. Posebnu zahvalu uputili su Gradu Križevcima, Ministarstvu kulture i medija, prestižnom brendu Croata, brendu Škatuljica, tvrtkama Radnik d.d., S.K.I.M.T. d.o.o., Hidroregulacija d.o.o., te svim vjernim prijateljima i podržavateljima, poručio je predsjednik orkestra.

tamburaški orkestar
Izvor: Gradski tamburaški orkestar Križevci
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

tko ga se sjeća?

ePODRAVINA FLASHBACK Ovo morate vidjeti! Tulumi u legendarnom Jokeru još uvijek se pamte, a fotke otkrivaju jeste li bili tamo

Oni koji su izlazili početkom 2000-ih reći će kako je noćni život Koprivnice u to vrijeme "gorio". Brojni kafići...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×