34.3 C
Koprivnica
Nedjelja, 25. kolovoza 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
POZITIVAN TREND

POHVALNO Koprivnica u top 10 gradova s najviše zaposlenih po broju stanovnika
P

Rast zaposlenosti dobrim je dijelom posljedica zapošljavanja stranih radnika, naročito u građevinskom i turističkom sektoru

Ne propustite

Prema podacima Državnog zavoda za statistiku za 2023. godinu, Koprivnica je deveti grad u Hrvatskoj po broju zaposlenih prema broju stanovnika.

Koprivnica se na ovoj listi prema broju zaposlenih na svakih 1000 stanovnika našla uz vodeći Varaždin koji bilježi 703 zaposlena, slijedi Čakovec sa 654 te Prelog, Sveta Nedjelja, Zabok, Bakar i Zadar gdje se broj zaposlenih na svakih tisuću stanovnika kreće od 501 do 593.

Listu zaključuju Poreč s 478, Koprivnica s 475 i Beli Manastir sa 471 zaposlenih na svakih tisuću stanovnika.

Dodajmo kako će prema predviđanjima domaćih i međunarodnih financijskih institucija, Hrvatska ostvariti gospodarski rast između tri i 3,5 posto, kako je početkom srpnja istaknuto na sjednici Vlade, a možemo se pohvaliti i rekordnom zaposlenošću od milijun i 745 tisuća zaposlenih.

Ta brojka je za 65 tisuća viša u odnosu na isto vrijeme prošle godine. Rast zaposlenosti dobrim je dijelom posljedica zapošljavanja stranih radnika, naročito u građevinskom i turističkom sektoru.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Ferdinantski pozdrav ljetu

FOTO/VIDEO Druži se, priprema fiš i peče riba na Dravi, a sve uz zvuke tamburice

Ferdinantski pozdrav ljetu okupio je danas brojne posjetitelje koji su uživali u predahu od ljetnih vrućina na izletištu sv....
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×