28.7 C
Koprivnica
Nedjelja, 25. kolovoza 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Ulog koji će se isplatiti

Podravska općina prva na kontinentu po ulaganju u turizam, u jednoj godini investirali gotovo 1,5 milijuna eura!
P

Općina s područja naše Koprivničko-križevačke županije na popisu Top 10 nema. 

Ne propustite

Gotovo 200 eura po stanovniku, a u apsolutnom iznosu nešto manje od 1,5 milijuna eura uložila je Općina Pitomača u razvoj turizma na svojem području u 2022. godini. Po apsolutnom iznosu nalazi se uvjerljivo na prvom mjestu od svih kontinentalnih općina u zemlji. Kad je riječ o ulaganju s obzirom na proračun onda je s 19 posto na 5. mjestu.

To znači da je svaka peta proračunska kuna uložena u razvoj turizma. Podaci su to koje je analizirao portal načelnik.hr, a otkrivaju da je u top 10 osim Pitomače još jedna općina s područja Virovitičko-podravske županije. Špišić Bukovica uložila je u 2022. nešto više od 1 milijun eura, po glavi stanovnika najviše na kontinentu zemlje. Općina s područja naše Koprivničko-križevačke županije na popisu Top 10 nema.

FOTO Na jedinom naseljenom riječnom otoku u Hrvatskoj otvoren spektakularan centar s orlovim gnijezdom i vidikovcem s kojeg puca najljepši pogled na izlazak sunca na Dravi

Ulaganja u turizam na području Pitomače iz godine u godinu znatno se vraćaju kroz rast dolazaka turista i noćenja. U spomenutoj 2022. godini pitomačka općina može se pohvaliti jednim od najznačajnijih turističkih projekata – Centar za posjetitelje Križnica.

Dovršen je upravo prije dvije godine ovaj projekt vrijedan oko 2,2 milijuna eura, sufinanciranim sredstvima EU.

posjetiteljski centar križnica, križnica, otvorenje
Načelnik Željko Grgačić // Foto: icv.hr // Kristijan Toplak

– Imamo Interpretacijski centar Kuća Petra Preradovića u Grabrovnici kao kulturni turizam, Klopotec u vinogorju i sada ovaj Centar za posjetitelje Križnica. Ova tri projekta me izuzetno raduju, jer je budućnost u turizmu na području općine Pitomača jako velika i u iščekivanju sam da to sve bude još bolje. Ovo je projekt koji nam svima treba biti na ponos – rekao je tada prilikom otvorenja načelnik Grgačić.

Miris pečenog kukuruza i dobra glazba probudili nostalgiju, svi uživaju u pečenjakima i dobroj glazbi

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

I zamišljen pogled je tu

Zgodni Koprivničanac prošetao u ljetnoj kombinaciji za utrenirano tijelo, njemu stoji savršeno

Ovaj nam je naočiti mladić privukao pozornost na koprivničkoj špici svojim casual stilom i opuštenim stavom. Protiv vrućina pametno se...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×