34.3 C
Koprivnica
Nedjelja, 25. kolovoza 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Nelegalni kamperi

FOTO Rok za uklanjanje kamp-kućica sa Šoderice prošao, Vuković: Neki vlasnici su ih pomaknuli na privatne posjede, čak i grade na tuđem
F

Neki su na svoje kamp-kućice postavili natpise "privatni posjed", no to nije dovoljno. Pouzdano znamo da su ih samo pomaknuli na privatne posjede, neki i bez znanja vlasnika poljoprivrednog zemljišta, tako da im taj natpis ništa ne vrijedi, staknula je Vuković

Ne propustite

Ovih je dana prošao rok za mirno uklanjanje kamp-kućica, trajno postavljenih na obali Šoderice s drnjanske strane, na općinskom zemljištu.

Kako smo doznali od Maje Vuković, komunalne redarke Općine Drnje, još je dvadesetak takvih kućica koje moraju biti uklonjene ili ih vlasnici mogu postaviti nekoliko metara dalje, na privatne posjede, no moraju jasno istaknuti ugovore o najmu s vlasnicima takvih zemljišta, ovjerene kod javnog bilježnika. Zasad je tek troje vlasnika to i učinilo.

– Neki su na svoje kamp-kućice postavili natpise “privatni posjed”, no to nije dovoljno. Pouzdano znamo da su ih samo pomaknuli na privatne posjede, neki i bez znanja vlasnika poljoprivrednog zemljišta, tako da im taj natpis ništa ne vrijedi. Neki su čak počeli nešto i graditi na tuđem zemljištu. Potrebno je imati ugovor ovjeren kod javnog bilježnika – istaknula je Vuković.

Dodala je, iako je rok prošao, vjeruje u mirno rješavanje ovog problema, bez potrebe prisilnog uklanjanja od strane Općine. Sa svim je vlasnicima u kontaktu, a neki su i u inozemstvu te su obećali ukloniti svoje kamp-kućice čim se vrate u Hrvatsku.

Prošli smo tjedan obišli mjesto i na obali zatekli nekolicinu vlasnika kamp-kućica, koji godinama svoja ljeta provode ondje.

Niti jedan nije htio stati pred kameru i javno se predstaviti, no kazali su nam kako su obaviješteni o potrebi micanja svojih kućica i kako su se dogovorili s vlasnicima zemljišta da ondje mogu ostati. Jesu li ispoštovali uvjete Općine te nabavili ovjerene ugovore s vlasnicima, nismo doznali.

Kamp kućice, Šoderica, kampice
Foto: Ivan Balija // Samo troje vlasnika ima sve uvjete da ondje zaista i ostane
Kamp kućice, Šoderica, kampice
Foto: Ivan Balija // Potrebno je ishoditi ugovore o najmu ovjerene kod javnog bilježnika
Kamp kućice, Šoderica, kampice
Foto: Ivan Balija // Šoderica je mnogima omiljena ljetna destinacija
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Ferdinantski pozdrav ljetu

FOTO/VIDEO Druži se, priprema fiš i peče riba na Dravi, a sve uz zvuke tamburice

Ferdinantski pozdrav ljetu okupio je danas brojne posjetitelje koji su uživali u predahu od ljetnih vrućina na izletištu sv....
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×