34.3 C
Koprivnica
Nedjelja, 25. kolovoza 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Projekt

OZELENJIVANJE GRADA Posadit će stotinjak novih stabala i izgraditi 14 javnih slavina za osvježenje
O

Uspostavom javnih slavina građanima će se omogućiti besplatno i lako dostupno osvježenje na javnom mjestu – kazali su u Gradu

Ne propustite

U sklopu projekta sufinanciranog sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Grada Križevaca, do kraja godine posadit će se više od 100 novih stabala i uspostaviti 14 javnih slavina na području Križevaca.

Radovi na javnim slavinama kreću već ovaj tjedan, a uključuju revitalizaciju šest starih bunara koji će biti spojeni na gradski vodovod i to u Ulici kralja Tomislava, Ulici Tadije Smičiklasa, Ulici Franje Markovića, Ulici kralja Petra Krešimira, u parku kod Učeničkog doma i u Ulici Franje Račkog.

Osim toga, postavit će se osam novih javnih slavina koje će biti spojene na gradski vodovod na Strossmayerovu trgu, u Ulici branitelja Hrvatske, u Ulici Nikole Tesle, u parku kod Doma zdravlja, u Ulici Ivana Gundulića i u Ulici kralja Tomislava.

– Uspostavom javnih slavina građanima će se omogućiti besplatno i lako dostupno osvježenje na javnom mjestu – kazali su u Gradu.

Paralelno s time, u sklopu istog projekta tijekom jeseni posadit će se više od 100 stabala duž cijelog grada i ozeleniti parkiralište u Potočkoj ulici pored sportske dvorane Osnovne škole Ljudevita Modeca.

– Sadnjom stabala grad će se dodatno zazeleniti, smanjit će se efekt toplinskih otoka na pojedinim javnim površinama, a samim time i emisija CO2 – ističu iz Grada Križevaca.
Ukupna vrijednost ugovorenih radova iznosi 104.748,75 eura.

Javne slavine će, temeljem postupka javne nabave, postavljati tvrtka S.K.I.M.T. d.o.o., dok će sadnju stabala provesti tvrtka Holus d.o.o.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Bogat program

FOTO/VIDEO Prošetali smo Renesansnim festivalom, i danas ima sadržaja za velike i male

U tijeku je posljednji dan ovogodišnjeg Renesansnog festivala i pravo je vrijeme da ga posjetite, i ako već jeste...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×