23.7 C
Koprivnica
Utorak, 3. rujna 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Kakva je sezona?

Turistička zajednica objavila: Podravinu i Prigorje posjetilo 20 posto turista manje, predzadnji smo u državi
T

Manje turista, veći prihodi. Kako? Pa pogledajte kakve su cijene smještaja i ugostiteljske ponude i sve će vam biti jasno. 

Ne propustite

Hrvatska turistička zajednica danas je objavila najsvježije podatke o broju dolazaka i noćenja turista u naše županije u srpnju 2024. godine. Prema njima vidljiv je pad dolazaka u svim obalnim županijama osim Dubrovačko-neretvanske. Također, u sedam kontinentalnih županija bilježi se rast dolazaka.

Kad je riječ o Koprivničko-križevačkoj županiji, sudeći po podacima HTZ-a s eVisitora, još uvijek smo predzadnji po broju dolazaka od svih županija u zemlji. U srpnju je stiglo 500 gostiju manje, što je na lanjskih 2463 značajan udio. Lošije od nas stoji tek susjedna Virovitičko-podravska, no tamo je došlo gotovo 300 turista manje. Naravno ove podatke treba uzeti s dozom opreza jer će se službeni podaci znati s krajem godine. Ostale županije na kontinentu imaju i komparativnu prednost toplica što nije zanemarivo s obzirom da se ipak radi o srpnju, ljetnom mjesecu.

Kontinentalne županije, dolasci // Izvor: HTZ

Inače, najveći pad broja dolazaka turista bilježi Istra s 40-ak tisuća gostiju manje. Sveukupno, sa srpnjem je na našoj obali bilo 145.000 turista manje nego lani u to vrijeme. No, s druge strane prihodi od turizma ove bi godine mogli porasti najmanje 1,3 milijarde eura, piše u nedjelju Jutarnji list. Manje turista, veći prihodi. Kako? Pa pogledajte kakve su cijene smještaja i ugostiteljske ponude i sve će vam biti jasno.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Pune ruke posla

Vatrogasci triput intervenirali – gasili automobil i željezničke pragove

Pune ruke posla imali su ludbreški vatrogasci u posljednja četiri dana, kada su čak triput morali intervenirati. Prvo su u...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×