32.6 C
Koprivnica
Srijeda, 28. kolovoza 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
KRIŽNICA

Skela koja svakodnevno prevozi brojne putnike nastavlja voziti i dalje, osigurano preko 70.000 eura
S

U 2023. godini prevezeno je oko 47.000 putnika i oko 30.700 vozila

Ne propustite

Mještani općine Pitomača i njihovi posjetitelji i ove će godine skelom Banov brod imati mogućnost prelaska prema Križnici.

Omogućeno je to natječajem Ministarstva mora, prometa i infrastrukture koje je Općini Pitomača odobrilo sredstva za osposobljavanje plovila i omogućavanje prijevoza osoba i stvari s jedne na drugu obalu.

Za skelu Banov brod tako je sklopljen ugovor o sufinanciranju u ukupnom iznosu od 71.207,61 eura s kojima će se pokriti trošak plaće posade za cijelu 2024. godinu te troškovi održavanja opreme na skeli.

Podsjetimo, Skela Banov Brod u upotrebi je od 1. lipnja 2023. godine kojom se svakodnevno odvija plovidba preko rijeke Drave prema prekodravskom naselju Križnica.

– Obim prometa skele u oba smjera svake godine se povećava. U 2023. godini prevezeno je oko 47.000 putnika i oko 30.700 vozila. Skela je jedina mogućnost prijelaza rijeke za vozila za naselje Križnica. Ukupne je nosivosti 30 tona, dozvoljeni osovinski pritisak je 5 tona i kapaciteta 50 putnika, vozi svaki sat, svaki dan cijele godine za vrijeme dnevne vidljivosti i povoljnog vodostaja – rekli su iz općine Pitomača.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Nakon tragične nesreće

POČIVAO U MIRU Sutra će Karlo biti ispraćen na vječni počinak, obitelj će donirati njegove organe

Nakon desetodnevne borbe za život u bolnici, prije dva dana preminuo je Karlo Šmit, mladić iz Dinjevca koji je...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×