34.3 C
Koprivnica
Nedjelja, 25. kolovoza 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Prvo kolo

[ELITNA LIGA] Nakon dugogodišnjih najava, u subotu napokon počinje epohalna Elitna liga
[

Svaki par izgleda kao derbi kola.

Ne propustite

Došao je i taj trenutak, pred nama je prvo kolo epohalne Elitne županijske nogometne lige, dugoočekivanog natjecanja o kojem se već godinama govori. Prvim pogledom na parove prvog kola lige, jasno je zašto se upravo tako zove. Svaki par izgleda kao derbi kola. Ljeto je ove godine bilo iznimno aktivno što se tiče prelazaka. Tako da ćemo tek nakon par kola vidjeti koliko su dobro usklađene i uigrane ekipe te hoće li se koja ekipa profilirati kao izrazit favorit za osvajanje naslova prvaka.

Prvo povijesno kolo započinje u subotu u Legradu gdje domaći Graničar dočekuje Tomislav-Radnik. Legrad je u srijedu utakmicom protiv Slaven Belupa proslavio 100 godina kluba. Vjerujemo kako će subotnji domaćini imati dodatnu motivaciju zbog proslave rođendana te kako će se gosti morati dobrano potruditi ne bi li uzeli bodove u Legrad-gradu.

Kolo se nastavlja u nedjelju u jutarnjem terminu

Prema tradiciji, nedjelja započinje prijepodnevnom utakmicom u Đelekovcu. Osvit na domaćem terenu dočekuje kloštransku Mladost. Ako je suditi prema tome iz kojih su rangova u Elitnu ligu došli ovi klubovi, nedjeljni gosti trebali bi biti u laganoj prednosti. No Osvit je poznat po tome kako je na domaćem terenu vrlo opasan pa tako bi i za nedjeljnu utakmicu ipak laganu prednost dali domaćinu.

Preostalih pet utakmica igra se s početkom u 17.30

Močile su prošle godine bile jedno od najugodnijih iznenađenja Prve ŽNL završivši na drugom mjestu. Iako su Močile bile jedna od boljih momčadi već na samom početku prošle sezone, malo tko je tada vjerovao da će uspjeti završiti sezonu kao viceprvak. Ove sezone Močile, kao i sve ostale klubove, čeka puno zahtjevnija liga. Prvi ispit “dečke iz predgrađa” očekuje u Molvama gdje odlaze domaćoj Mladosti. Trebala bi ovo biti jedna izrazito zanimljiva utakmica koja bi lako mogla otići u bilo kojem smjeru.

Jedna od najvećih poslastica kola očekuje nas u Imbriovcu gdje domaćinu Borcu u goste stiže Podravac. Borac je oduvijek bio iznimno neugodan domaćin za svaku ekipu tako da vjerujemo da će to biti i ove sezone. Usprkos tome što je Podravac iznimno kvalitetna momčad, vjerujemo kako u Jembrovcu jedino se domaćini mogu okarakterizirati kao favoriti.

Jedan od najvećih županijskih derbija prošle sezone u Četvrtoj nogometnoj ligi Bjelovar – Koprivnica – Virovitica bio je onaj između Ferdinandovca i Tehničara iz Cvetkovca. Vjerujemo da će tako biti i ove sezone, a njihov prvi ogled moći ćemo gledati već ove nedjelje u Ferdinandovcu.

Bratstvo iz Kunovca u prvom kolu putuje u Prugovac, gdje će snagu odmjeriti s istoimenim domaćinom. Bratstvo je prošle godine platilo danak neiskustva igranja protiv iskusnih protivnika te je tijekom sezone ispustilo jako puno bodova u zadnjim minutama susreta. Vjerujemo da se takve situacije neće ponavljati i ove godine. Bratstvo je proteklih godina pokazalo kako je jedna od najboljih županijskih ekipa i u Prugovac odlazi kao veliki favorit.

Posljednji susret kola igra se u Drnju gdje se susreću dva dobro znana protivnika, domaći Tomislav i Kalinovac. Susreti ova dva županijska diva prošle su sezone pokazali kao iznimno atraktivni te ne sumnjamo da će tako biti i ove sezone.

Kolo 1
24.08.2024 17:30 Legrad NK Graničar (L) – NK Tomislav Radnik
25.08.2024 10:00 Đelekovec NK Osvit – NK Mladost Kloštar
25.08.2024 17:30 Molve NK Mladost Molve – NK Močile
25.08.2024 17:30 Imbriovec NK Borac – NK Podravac
25.08.2024 17:30 Ferdinandovac NK Ferdinandovac – NK Tehničar
25.08.2024 17:30 Prugovac NK Prugovac – NK Bratstvo
25.08.2024 17:30 Drnje NK Tomislav – NK Kalinovac

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Ferdinantski pozdrav ljetu

FOTO/VIDEO Druži se, priprema fiš i peče riba na Dravi, a sve uz zvuke tamburice

Ferdinantski pozdrav ljetu okupio je danas brojne posjetitelje koji su uživali u predahu od ljetnih vrućina na izletištu sv....
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×