34.3 C
Koprivnica
Nedjelja, 25. kolovoza 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Prometni iskorak

Izgradit će gotovo četiri kilometra novih biciklističkih staza, ulice kroz centar postat će jednosmjerne
I

Za izvođača radova putem postupka javne nabave izabrana je tvrtka Grad-kom d.o.o., a radovi će prvo krenuti u Ulici kralja Tomislava, dok bi cijeli projekt trebao završiti do kraja godine

Ne propustite

Početkom rujna kreću radovi na izgradnji 3,65 kilometara biciklističkih staza i traka u Križevcima.

Kako su izvijestili iz križevačke gradske uprave, projekt je sufinanciran sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a obuhvaća sljedeće:
– izgradnju dvosmjerne biciklističke staze uz postojeću, čime će se osigurati da se ta biciklistička staza prenamijeni u pješačku, od željezničkog kolodvora do rotora na križanju Ulice Marcela Kiepacha, Ulice Ivana Gundulića i Ulice kralja Tomislava. Naime, trenutno je taj dio staze isključivo biciklistički, što sve pješake dovodi u prekršaj.
– izgradnju obostrane biciklističke trake na kolniku od Trga J. J. Strossmayera, Trgu A. Nemčića pa kroz Ulicu Ivana Zakmardija Dijankovečkog, što uključuje zamjenu dotrajalih rubnjaka u Ulici Ivana Zakmardija Dijankovečkog te uzdizanje raskrižja na Trgu A. Nemčića i na Trgu S. S. Kranjčevića. Ovom dionicom napokon će se odvojiti biciklisti od pješaka, što godinama stvara neugodne situacije na nogostupu u centru gdje je velik broj pješaka.
– izgradnju dvosmjerne biciklističke staze kroz park duž cijele istočne strane Ulice Franje Markovića, čime će se osigurati sigurno kretanje biciklista odvojeno od prometnice i udaljeno od kolnih ulaza objekata.

FOTO: Grad Križevci // Svi bi radovi trebali završiti do kraja godine

Ukupna vrijednost radova je 965.108.93 eura s PDV-om, od čega Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost projekt sufinancira s 318.291,66 eura s PDV-om.

Za izvođača radova putem postupka javne nabave izabrana je tvrtka Grad-kom d.o.o., a radovi će prvo krenuti u Ulici kralja Tomislava, dok bi cijeli projekt trebao završiti do kraja godine.

– Po provedbi ovog projekta uvest će se jednosmjeran promet u centru grada radi  povećanja sigurnosti svih sudionika u prometu, a građane će se unaprijed obavijestiti o danu uvođenja nove regulacije prometa. Jednosmjerno prometovanje bit će u smjeru od Ulice Ivana Zakmardija Dijankovečkog kroz Trg Antuna Nemčića pa do kraja Trga Josipa Jurja Strossmayera – kažu u Gradu.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Ferdinantski pozdrav ljetu

FOTO/VIDEO Druži se, priprema fiš i peče riba na Dravi, a sve uz zvuke tamburice

Ferdinantski pozdrav ljetu okupio je danas brojne posjetitelje koji su uživali u predahu od ljetnih vrućina na izletištu sv....
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×