31.5 C
Koprivnica
Nedjelja, 25. kolovoza 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Supersport HNL

Slaven Belupo nakon sjevernog derbija učvrstio svoju poziciju na dnu
S

Farmaceutima iduće kolo dolazi Istra. Utakmica je na rasporedu u subotu u 18.15 sati. Izvještaj kao i uvijek na epodravina.hr

Ne propustite

Sjeverni derbi oduvijek je bio naziv za dvoboje Varaždina i Slaven Belupa. Nekada utakmice nabijene emocijama, strastima i velikim rivalstvom, a danas kao da je splasnuo taj animozitet između ova dva susjedna kluba. Vidjelo se to i po varaždinskim tribinama koje nisu bile ni blizu pune kao što je to prije 15-ak godina znalo biti kada su ova dva kluba igrala.

Slaven Belupo u utakmicu je ušao s posljednjeg mjesta na prvenstvenoj ljestvici jer je u protekla tri kola upisao tek jedan bod i to na domaćem terenu u prošlom kolu protiv Lokomotive. Malo je tada sreće trebalo da puni plijen ostane u Koprivnici, tako da su Farmaceuti u Varaždin otišli s namjerom da upišu prvu pobjedu.

Na golu Čović, zadnja četiri u obrani Lučić, Boras, Grgić i Bosec, zadnja dva vezna Crepulja i Liber, ispred njih nešto ofanzivniji Caimacov, na krilima Jagušić i Murić te u vrhu Butić. Radeljić, koji je utakmicu gleda s tribine zbog kazne na prošloj utakmici, dao je priliku Grgiću koji se prije nekoliko dana vratio u klub nakon dvije godine. Slaven je danas umjesto kartoniranog Radeljića vodila legenda kluba, Mario Dodik. Glavni sudac utakmice danas je bio Duje Strukan, dok su u VAR sobi njegove odluke budno pratili Dario Bel i Luka Kurtović.

Prvih 15-ak minuta prolazi u ispitivanju snaga bez izražene akcije s bilo koje strane. Slaven igra visoko, no nikako da probije redove Varaždina koje je legenda HNL-a Nikola Šafarić očito jako dobro posložio. Uspavana utakmica nastavlja se i narednih 20-ak minuta. U 37. minuti Liber radi pomutnju u Varaždinovom 16-ercu, no previše je oklijevao tako da vrata domaćina ostaju netaknuta. Do kraja poluvremena nije bilo izraženijih šansi te se odlazi na predah od “iznimno zanimljivog” prvog poluvremena.

Nakon samo četiri minute drugog poluvremena Varaždin u 49. minuti napada opasno. Pucao je Mitrovski s ruba 16-terca, Čović brani, a na odbijanac naletava Dabro. Na sreću Slavena, Čović uspijeva ispraviti pogrešku te i dalje ostaje 0:0. Šok za Farmaceute u 62. minuti, Strukan nakon starta Grgića pokazuje na bijelu točku, no ubrzo poništava odluku. Pritisak domaćina već u drugom napadu urodio je plodom jer Šego nakon polukontre s lijeve strane plasirao loptu iza leđa Čovića. U 66. minuti Farmaceuti rade dvije izmjene, Šakota ulazi umjesto Jagušića i Martinović umjesto Caimacova. Minutu nakon izmjene Grgić upućuje centaršut kojega zaustavlja ruka domaćina, no Strukan pokazuje da nema ruke. Svaku nadu u preokret Slavenu ubija Ba pogotkom u 78. minuti. Varaždinci vode 2:0. Slaven u 80. minuti umjesto Murića uvodi Dolčeka, dok u 84. minuti Ćubelić ulazi umjesto Crepulje. Izmijene Slavena nisu urodile nikakvim plodom pa utakmica završava pobjedom domaćina 2:0.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Posebna prigoda

FOTO/VIDEO Kristina i Karlo došli na svoje vjenčanje kamionom i dobro se proveselili

Karlo Veriga iz Hlebina i Kristina Košir iz mjesta Gornji Hraščani danas su svoju ljubav okrunili brakom, a na...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×