19 C
Koprivnica
Srijeda, 28. kolovoza 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Novi zakon

Odzvonilo klimama i zatvorenim balkonima na zgradama, kazne i do 10.000 eura, no što ako ih već imate?
O

Stanari više neće moći samostalno pregrađivati, natkrivati ili zatvarati balkone bez odobrenja

Ne propustite

Za četiri mjeseca, stanari u zgradama diljem Hrvatske suočit će se s velikim promjenama koje će značajno utjecati na način na koji koriste svoje prostore. Novi zakon donosi rigorozne mjere koje se odnose na zatvaranje balkona, postavljanje klima uređaja te iznajmljivanje stanova turistima.

Stanari više neće moći samostalno pregrađivati, natkrivati ili zatvarati balkone bez odobrenja, piše N1.

– To su strašni primjeri gdje ljudi bezobrazno nadograđuju i proširuju svoje prostore. Posebno zadnji katovi u stambenim zgradama i misle da mogu svašta raditi, i dan danas se to događa – komentirao je Zdravko Vladanović, predsjednik Udruge predstavnika suvlasnika stambenih zgrada u Zagrebu.

Oni koji se novog zakona ne budu pridržavali novčano će biti kažnjeni od tisuću do 5500 tisuća eura. Novčanu kaznu platit će i izvođač radova koja ide i do 10 tisuća eura.

– Zatvaranje balkona je oblik nelegalne gradnje. I za to bi se trebala dobiti dozvola jer se povećava stambeni prostora, a može se poremetiti i statika – rekla je Lana Mihaljinac Knežević, predsjednica Strukovne skupine poslovanja nekretninama pri HGK.

Osim balkona, dio novog Zakona o upravljanju zgradama, odnosi se i na klima uređaje. Tko je stavi na pročelje, riskira kaznu do 5500 eura. No, što s onima koji su već postavili klime na pročelja?

– Oni suvlasnici koji su svoje balkone zatvorili ili postavili klimatizacijske uređaje ne moraju ništa micati jer zakon ne djeluje retroaktivno – pojasnila je Andrea Markešić.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

NAKNADA ZA SUĐENJE

Poznat je cjenik suđenja, evo koliko će suci i delegati dobivati za “fućkanje” na županijskim nogometnim travnjacima

Nogometni savez Koprivničko-križevačke županije, odnosno njegov izvršni odbor, donio je cjenik suđenja i vršenja dužnosti delegata na utakmicama čiji...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×