27.6 C
Koprivnica
Srijeda, 28. kolovoza 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Uspjeh

FOTO Folklornom ansamblu Koprivnica nagrada za originalnost narodnih nošnji u Vodnjanu
F

Ansambl poziva sve ljubitelje tradicije, pjesme i plesa da se pridruže njihovoj velikoj folklornoj obitelji. Bilo da plešete, pjevate ili svirate, ovdje ćete pronaći svoje mjesto i priliku da zajedno s nama očuvate bogatu baštinu našeg kraja – rekli su u FA Koprivnica

Ne propustite

Folklorni ansambl Koprivnica sudjelovao je na prestižnom 22. Međunarodnom festivalu folklora Leron održanom u Vodnjanu. Festival, pod pokroviteljstvom Zajednice Talijana Vodnjan i Talijanske Unije, okupio je folklorne grupe iz cijele Europe, uključujući Španjolsku, Češku, Austriju, Italiju i Hrvatsku te još jednom potvrdio status jednog od značajnih događanja na folklornoj sceni.

Članovi i članice FA Koprivnica na festivalu su oduševili brojnu publiku predstavljajući bogatu folklornu baštinu Podravine. Njihovi plesovi i pjesme privukli su pažnju prisutnih, a posebno su se istaknuli kroz autentičnost izvedbe koja je prenijela iskrenu ljubav prema tradiciji i kulturi. Publika je imala priliku uživati u šarenim i živopisnim narodnim nošnjama, koje su bile pravi biser festivala, kao i u jedinstvenoj prezentaciji autohtonih podravskih jela i pića.

Mimohod

Osim nastupa, članovi ansambla sudjelovali su u svečanom mimohodu gradom te su na izložbenom prostoru ponosno predstavili rad ansambla kao i autohtona podravska jela i pića. Također, sudjelovali su na okruglom stolu na temu „Tkanine i boje narodnih nošnji: trajna uspomena i kulturna baština“, na kojem je svaka grupa održala kratku prezentaciju koja je bila prilika za razmjenu iskustava i ideja s drugim sudionicima, dodatno obogaćujući cjelokupno iskustvo festivala.

Priznanje

Velika čast pripala je FA Koprivnica kada im je stručni žiri festivala dodijelio nagradu za originalnost i filološku pažnju posvećenu narodnoj nošnji. Ovo priznanje posebno je važno za Ansambl jer potvrđuje njihovu predanost očuvanju i promicanju kulturne baštine Podravine, što je jedan od glavnih ciljeva njihova rada.

– Izražavamo svoju duboku zahvalnost Gradu Koprivnici na financijskoj podršci koja je omogućila sudjelovanje na ovom prestižnom festivalu. Ansambl poziva sve ljubitelje tradicije, pjesme i plesa da se pridruže njihovoj velikoj folklornoj obitelji. Bilo da plešete, pjevate ili svirate, ovdje ćete pronaći svoje mjesto i priliku da zajedno s nama očuvate bogatu baštinu našeg kraja – rekli su u FA Koprivnica.

FOTO: FA Koprivnica
FOTO: FA Koprivnica
FOTO: FA Koprivnica
FOTO: FA Koprivnica
FOTO: FA Koprivnica
FOTO: FA Koprivnica
FOTO: FA Koprivnica
FOTO: FA Koprivnica
FOTO: FA Koprivnica
FOTO: FA Koprivnica
FOTO: FA Koprivnica
FOTO: FA Koprivnica
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Što se to događa

Već treće tijelo u Dravi u samo nekoliko dana, u rijeci pronađen muškarac

U Dravi je jučer pronađeno još jedno tijelo. Kako javlja virovitičko-podravska policija, oko 13.10 kod mjesta Novi Gradac, u predjelu...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×