23.7 C
Koprivnica
Utorak, 3. rujna 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Brzo dolijao

Okorjeli kriminalac Ivan provalio u dvije kuće, policija ga uhvatila isti dan
O

Prvo je u jutarnjim satima provalio u obiteljsku kuću u Ludbregu

Ne propustite

Ivan (54), Koprivničanac koji živi u Sisku, zaradio je godinu i devet mjeseci zatvora jer je u travnju ove godine provalio u dvije kuće u Ludbregu i Selniku, odlučio je varaždinski Općinski sud.

Obje je provale napravio isti dan, 15. travnja.

Prvo je u jutarnjim satima provalio u obiteljsku kuću u Ludbregu. Uz pomoć alata, navodi se, razbio je staklo na ulaznim vratima i kroz taj otvor ušao u kuću. Nasilno je otvorio vrata dnevne sobe, a potom ušao u spavaću sobu gdje je razbacao stvari i ukrao 200 eura, kao i tridesetak medalja sa sportskih natjecanja koje su se nalazile u spavaćoj sobi, a potom je iz druge spavaće sobe iz drvene kutijice u ormaru uzeo dva zlatna lančića te dva zlatna privjeska. Vlasnike je ukupno oštetio za 800 eura.

Nakon te provale odmah se uputio u Selnik. Ušao je u dvorište obiteljske kuće, a potom i u nezaključanu garažu gdje je uzeo aluminijske ljestve i vrtne škare te se ljestvama popeo do prozora na prvom katu. Nasilno je ušao u unutrašnjost, u prostorijama kuće ispreturao stvari, ali kako nije pronašao ništa vrjednije, otišao je.

Ivan, inače okorjeli kriminalac koji je dosad zbog uglavnom teških krađa u zatvoru proveo pola života, priznao je nedjela koja su mu tužitelji stavili na teret i obećao da to više neće činiti. Molio je sud da ga blaže kazni jer je bolestan i ima problema sa srcem, ima maloljetno dijete o kojem skrbi te je obećao da će oštećenima nadoknaditi svu štetu.

Sud mu je to uzeo kao olakotne okolnosti, kao i činjenicu da je priznao nedjelo. Osim priznanja, Ivana su na mjestu provale teretili i drugi dokazi, poput tragova krvi za koje je utvrđeno da pripadaju njemu.

Inače, policija ga je uhvatila taj isti dan nakon počinjenih provala te je od tada u zatvoru.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Pune ruke posla

Vatrogasci triput intervenirali – gasili automobil i željezničke pragove

Pune ruke posla imali su ludbreški vatrogasci u posljednja četiri dana, kada su čak triput morali intervenirati. Prvo su u...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×