23.7 C
Koprivnica
Utorak, 3. rujna 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Đurđevac perjanica županijskog turizma

Picoki prkose poraznim turističkim brojkama u županiji i državi, Fuček: Ova bi godina mogla premašiti prošlogodišnji rekord
P

Grad Picoka, koji nema ni 10 posto stanovnika županije samo je u srpnju ove godine imao 1813 noćenja, čime je s 30 posto sudjelovao u županijskom noćenju, odnosno imao je 11 posto više noćenja nego u srpnju lani, navodi Fuček.

Ne propustite

Koprivničko-križevačka županija jedna je od najlošijih županija u segmentu turizma. Pokazuju to i neslužbeni podaci HTZ-a s eVisitora za srpanj koji govore da smo još uvijek predzadnji po broju dolazaka od svih županija u zemlji. Ne tješi ni činjenica kako ova godina, što se tiče turizma, podbacila i na Jadranu.

Da nije sve crno, što se tiče turizma u našoj županiji, pobrinuo se Đurđevac koji se godine u godinu sve više profilira kao perjanica turizma naše županije.

Turistička zajednica objavila: Podravinu i Prigorje posjetilo 20 posto turista manje, predzadnji smo u državi

Ova bi turistička godina mogla premašiti izvrsne lanjske rezultate

Kako je istaknuo Mario Fuček, direktor Turističke zajednice grada Đurđevca, Grad Picoka, koji nema ni 10 posto stanovnika županije, samo je u srpnju ove godine imao 1813 noćenja. Time je s 30 posto sudjelovao u županijskom noćenju ili je imao 11 posto više noćenja nego u srpnju lani.

– Gužve pred Starim gradom, kostimirani članovi Udruge sv. Juraj koji s kapetanom Grada Picoka i pucnjevima topom dočekuju posjetitelje, nisu bile prekinute ni za najvećih ljetnih vrućina i previsokih temperatura. O bukiranosti i pojačanom interesu, dojavljuju i vlasnici OPG-ova razasuti po vinogradskim, bilogorskim obroncima, a Knjiga dojmova koja se ispisuje u Muzeju grada Đurđevca, već do sada bilježi posjete iz mnogih europskih zemalja i SAD-a – naglašava Fuček.

Picokijada, završno druženje
Foto: Grad Đurđevac

Dodaje kako sudeći po spomenutim brojkama, ova bi turistička godina mogla premašiti izvrsne lanjske rezultate po posjećenosti i noćenju na području grada Đurđevca.

– Turističku 2023. godinu obilježila je rekordna posjećenost individualnih i organiziranih grupa turista. Imali smo 20.000 posjetitelja i značajno povećanje dolaska i noćenja. Od 16.948 noćenja godinu prije, lani je broj noćenja porastao čak na 26,88 posto. To povećanje i dobri turistički rezultati nisu došli slučajno. Oni su rezultat diverzifikacije postojećih i razvoja novih turističkih proizvoda – ističe Fuček.

Fuček naglašava kako Đurđevac više nije turistička točka koja nudi samo jednu veliku manifestaciju godišnje, Picokijadu.

210624 Najava Picokijada
Foto: Ivan Brkić

– Dakako, ona je neprepoznatljivija, s 40-ak priredaba u jednom vikendu najveća i najstarija, ali tu je i Interpretacijski centar Picokijade, izložbe svjetski poznatih umjetnika, Posjetiteljski centar Đurđevački pijesci, Mini zoo Hrvatska Sahara, Hostel Borik i škola u prirodi, Podravina adventure paketi, brojni animatorski i teambuilding programi te druga događanja kojima smo samo suorganizatori – ističe Fuček.

Gotovo da nema vikenda da se u Đurđevcu ne nudi neki sadržaj

Pojašnjava kako turističkim kretanjima i potrošnji doprinose i brojne manifestacije tijekom godine. Njima su pokrivena sva godišnja doba i gotovo da nema vikenda da se u Đurđevcu ne nudi neki od zanimljivih i zabavnih sadržaja.

legenda o picokima
Foto: Ivan Brkić

– Uz Muzej grada Đurđevca koji je ključna točka za razvoj kulturnog turizma, na čemu ćemo ubuduće više raditi, oko 150 događanja imamo unutar krovnih manifestacija, Đurđevo v Đurđevcu, Picokijada, Summer Cock festival, Jesen v Đurđevcu i Advent u Đurđevcu. TZ grada Đurđevca (su)organizira i podržava i Vincekovo, Podravina Gastrofest, Mali fašenk, Dergezova biciklijada, Sahara trail, Proslava 1. maja, Dani zlevanke, Bartolovo, Martinje, Izložba malih životinja, Sportske igre mladih i druge. Sve je to doprinijelo kumulativnoj godišnjoj posjećenosti od 100.000 posjetitelja – zaključuje Fuček.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

PANIC ROOM FESTIVAL

FOTO/VIDEO Koprivnički Kampus bio je domaćin trap festivala, brojni mladi uživali uz najveće hitove do jutarnjih sati

Koprivnička udruga RockLive uz već poznati istoimeni festival proteklog je vikenda započela još jednu festivalsku priču, održan je Panic...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×