35.1 C
Koprivnica
Srijeda, 4. rujna 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
15. izdanje utrke

Sve je spremno za 15. Županijski polumaraton, Križevačku osminu i dječju utrku, stotine će se okupiti pod Kalnikom
S

Prijave na utrke primaju se do 5. rujna do 22 sata, a više detalja oko prijava može se vidjeti www.krizevci.run. Što se tiče utrke djece Radost trčanja, prijave se primaju do 11. rujna putem sljedeće poveznice: https://forms.gle/zADdVfsNevtpRAym8.

Ne propustite

Na Gradskom stadionu održana je konferencija za medije na kojoj su najavljeni 15. Županijski polumaraton Kalnik – Križevci KTC’24, utrka rekreativaca Križevačka osmina i dječja utrka Radost trčanja koje će se održati u subotu, 14. rujna.

Uime Koprivničko-križevačke županije i župana Darka Korena obratila se pomoćnica direktora Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije Kristina Sočev koja je pohvalila trud organizatora koji je uložen kroz godine da bi se utrka digla na ovu razinu.
Start 15. Županijskog polumaratona i ove će godine biti na Kalniku pa se obratio načelnik Općine Kalnik Mladen Kešer.

FOTO: Grad Križevci

– Drago mi je da kao predstavnik općine Kalnik mogu danas neki način i zahvaliti i gradonačelniku i cjelokupnoj ekipi, atletskom klubu, svim sponzorima i svima koji rade na ovom dosta velikom projektu i mislim da je taj projekt nadrastao ono što smo mi zapravo krenuli prije 22 godine – kazao je Kešer.

FOTO: Grad Križevci

Pokrovitelj ovih utrka je i Grad Križevci pa se stoga obratio gradonačelnik Grada Križevaca Mario Rajn koji je zahvalio organizatorima utrka, Zajednici sportskih udruga Križevci i Atletskom klubu Križevci te svim sponzorima.

– Ono što mene posebno raduje, kao osobu koja je na čelu grada, ta tendencija koja se rodila iz polumaratona, Križevačka osmina i Radost trčanja, koja će svakako okupiti značajan broj djece i njegovati kulturu atletike kao bazičnog sporta i općenito sportsku kulturu na području grada Križevaca. Naravno da to sve počinje našim polumaratonom koji ipak donosi, pogotovo za ljude koji su dublje u atletici, i imena koja su nam poznata s drugih mitinga i polumaratona, ali uvijek ću istaknuti ovaj aspekt koji je naš Atletski klub donosi u zajednicu, a to je bavljenje rekreativno trčanjem i na amaterskoj razini – kazao je Rajn.

FOTO: Grad Križevci

S obzirom na to da je glavni pokrovitelj ovih utrka tvrtka KTC d.d., obratila se predsjednica uprave Daliborka Kranjčić.

– KTC je od početka, na ovaj ili onaj način, svih 15 godina sudjelovao i podržavao ovu aktivnost. Zadnjih šest godina čak smo malo to pojačali, pa smo i glavni sponzor. I lijepo je promovirati sport, lijepo je promovirati grad, podržati lokalnu samoupravu i sve sudionike koji svaki na svoj način i vjerujem u svom maksimumu doprinose ovakvom jednom događanju – kazala je Kranjčić.

FOTO: Grad Križevci

Više o organizaciji ovih utrka govorio je tajnik Zajednice sportskih udruga Križevci Draženko Kovačić.

– Zajednica sportskih udruga je tu da organizira što više sportskih manifestacija koje su od interesa grada Križevaca pa je tako ovo jedna od većih manifestacija u kojoj sudjelujemo uz podršku Atletskog kluba. Osim te glavne utrke, polumaratona, veliko je zadovoljstvo da smo još prije pet godina uključili i naše sugrađane koji u rekreativnom trčanju mogu sudjelovati i malo se natjecati, a meni je najdraže da smo pokrenuli djecu jer na našoj Radosti trčanja svake godine sudjeluje više od 100 djece i mislim da je to najveće bogatstvo – rekao je Kovačić.

FOTO: Grad Križevci

Više o utrci u kojoj sudjeluju djeca govorio je trener Alen Pavliček.

– Stvarno puno ljudi dođe i djece i većini naših klinaca iz atletskog vrtića to je ujedno i prva utrka, prvo natjecanje na kojem su bili. Ove godine očekujemo možda čak i rekordan broj djece, gotovo svi članovi iz našeg Atletskog kluba će nastupiti, ali nadamo se da će biti djece iz drugih klubova – zaključio je Pavliček.

FOTO: Grad Križevci

Predsjednik Atletskog kluba Križevci i ravnatelj ove utrke Branko Zorko zahvalio je svima na dolasku.

– Napravili smo sve da utrka protekne sve u najboljem redu, no uvijek se može dogoditi možda neka sitnica, ali nadamo se da se to neće dogoditi – rekao je Zorko.

FOTO: Grad Križevci

Prijave na utrke primaju se do 5. rujna do 22 sata, a više detalja oko prijava može se vidjeti www.krizevci.run. Što se tiče utrke djece Radost trčanja, prijave se primaju do 11. rujna putem sljedeće poveznice: https://forms.gle/zADdVfsNevtpRAym8.

Svi sudionici konferencije uputili su poziv svim trkačicama i trkačima da dođu u Križevce 14. rujna i budu dio ovih utrka.

FOTO: Grad Križevci
FOTO: Grad Križevci
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Nevjerojatno

ZAMISLI DRSKOST Peterančan ušetao u koprivničku policiju i na “porti” pokazao pištolj – plastični!

Nevjerojatnu drskost pokazao je jedan 59-godišnjak iz Peteranca, mjesta kod Koprivnice. Naime, on je ušetao u zgradu policije u...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×