26.2 C
Koprivnica
Četvrtak, 5. rujna 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Objavio Ured za demografiju

POTPORA ZA DJECU Pogledajte gdje se “isplati” imati djecu u našoj županiji, u jednom gradu 10.000 eura za treće dijete!
P

Za treće pak dijete najviše daju u Podravskim Sesvetama 1590 eura. Peteranec, recimo ne daje novčanu potporu nego 250 eura bona u trgovini dječjom opremom. 

Ne propustite

Da se može i pojedinačnim novčanim stimulacijama utjecati na povećanje broja djece najbolji je dokaz grad Novska. Naime, oni su hrvatski rekorderi za ono što je nasušno potrebno Hrvatskoj, a to su obitelji s najmanje troje djece. Dobijete li treće dijete u tom gradu, na račun će vam sjesti čak 10.000 eura potpore!

Inače, rekorder među gradovima za prvo dijete je Otočac koji daje 1990 eura, a za drugo dijete pak najviše izdvaja Imotski 2654 eura. Gradova iz naše županije nažalost nema među onim najizdašnijim gradovima, no ovdje se ipak radi samo o jednokratnim potporama. Koprivnica, Križevci i Đurđevac značajna sredstva iz proračuna raspoređuju tijekom odrastanja djece. No, svi znamo kako “narod” razmišlja i dok vidi pomoć od 10.000 eura za treće dijete populizam, u svom dvostrukom smislu, brzo postaje jako prihvatljiv.

Križevčani dižu 150 po djetetu

Koprivnica za prvo dijete isplaćuje 500, Ludbreg 400, Križevci 300, Đurđevac 200 eura, navodi se u podacima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Koprivnica daje isti iznos za svako sljedeće dijete, a Križevčani za svako sljedeće dijete dižu za 150 eura. U Đurđevcu 200 eura vrijedi za svako dijete koje se rodi i nema povećanja. Dodajmo i kako neke županije također isplaćuju jednokratnu pomoć, no naša zasad još uvijek ne. U donjoj tablici možete vidjeti iznose, a preuzeti su sa Središnjeg državnog ureda za demografiju pa ako ne odgovaraju činjenicama – trebalo bi ih “osvježiti”.

potpora za djecu
Tablica isplata potpora za djecu po općinama i gradovima // Foto: ePodravina

Kad je riječ o općinama, dvije vode demografski “rat”. Gola za svako dijete daje 1327 eura, a u Kalinovcu su pak odlučili to zaokružiti na 1330 eura! Jasno, radi se o nekadašnjih 10.000 kuna, zato i ovakvi iznosi. Molvarci također dosta daju, po 1000 eura za svako dijete. Za treće pak dijete najviše daju u Podravskim Sesvetama, 1590 eura. Peteranec, recimo ne daje novčanu potporu nego 250 eura bona u trgovini dječjom opremom.

U dosta općina radi se o fiksnim iznosima, u nekima pak oni rastu s brojem djece. Druge općine koje pak imaju nešto niže iznose, zaostale iz ranijeg doba, kako čujemo, planiraju podići jednokratne potpore. Isto tako, neke od njih konstantno ulažu na raznim područjima od pomoći roditeljima, sufinanciranja vrtića, školskih potrepština, stipendija…

FOTO/VIDEO Dok većina županije izumire, Bregi su u top 10 u zemlji po broju rođene djece: Ovdje imamo pomoć i mir, a i Koprivnica je blizu

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Nesreća

Vozačica oduzela prednost na Varaždinskoj i skrivila sudar, ona je i najgore prošla

Prometna nesreća dogodila se jučer na Varaždinskoj cesti u Koprivnici, a 40-godišnjakinja je ozlijeđena. Sudar se dogodio u 17.35 kada...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×