25.4 C
Koprivnica
Petak, 6. rujna 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Predstava

Vid Balog i Krešimir Dolenčić osmislit će predstavu o Ludbergi i pokazati zašto je Ludbreg centar svijeta
V

Predstava koja će 28. rujna biti izvedena u Ludbregu bit će praizvedba verzije priče o Ludbergi koju je Vid Balog nakon pomnog istraživanja napisao u maniri srednjovjekovnog prikazanja jedne glumačke družine

Ne propustite

Grad Ludbreg u suradnji s Turističkom zajednicom područja Centra svijeta i Centrom za kulturu i informiranje Dragutin Novak pokrenuo je oživotvorenje Legende o Ludbergi kako bi svima pokazao zašto je Ludbreg centar svijeta.

Autor teksta je naš poznati glumac, pisac i znanstvenik Vid Balog, a redatelj Krešimir Dolenčić, poznati i po suradnji na Legendi o Picokima.

Predstava koja će 28. rujna biti izvedena u Ludbregu bit će praizvedba verzije priče o Ludbergi koju je Vid Balog nakon pomnog istraživanja napisao u maniri srednjovjekovnog prikazanja jedne glumačke družine.

Kako ističu, glumit će birani ponajbolji mladi glumci, sve redom vrsni kajkavci, studenti, ili netom diplomirani, na Akademiji dramske umjetnosti gdje Krešimir Dolenčić kao redoviti profesor predaje glumu na završnoj diplomskoj godini.

Vid Balog mladim glumcima predaje upravo kajkavski scenski govor, tako da ćemo u predstavi vidjeti kajkavski, ludbreški u svom najboljem izdanju.

Glazbene dijelove izvodit će naši mladi glumci uz pomoć članova KUD-a Anka Ošpuh.

Scenograf predstave je mlada Marta Dolenčić iza koje je već nekoliko domaćih i inozemnih projekata te kostimografkinja Ana Roko. Mladi glumci koji sudjeluju u predstavi su Tomislav Dunđer, Denis Bosak, Lovro Rimac, Damian Humski i Bela Grah.

U projektu Legenda o Ludbergi očekuje se suradnja i mnogih ustanova iz Ludbrega i Ludbreškoga kraja.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Obojica su uhićeni

Burna noć za policiju, ulovili djedicu koji je vozio s više od 2 promila, a onda i mladića koji im se opirao

Dvojica vozača noćas su uhićena u Križevcima. Kako su poručili iz Policijske uprave koprivničko-križevačke, prvi je 65-godišnjak koji je jučer...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×