25.7 C
Koprivnica
Četvrtak, 5. rujna 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Kazneno prijavljeni

Lumena petorka iz naše županije varala državu, uzeli si 230.000 eura s računa firme, u glavnoj ulozi 35-godišnjakinja
L

Navodno je 35-godišnjakinja kao odgovorna osoba trgovačkog društva s područja Koprivničko-križevačke županije, prema unaprijed ostvarenom dogovoru...

Ne propustite

Neko vrijeme trajala je istraga protiv više osoba s područja naše županije, da bi policija na kraju zbog gospodarske prevare i poticanja odlučila kazneno prijaviti njih petero.

– Privedeno je kraju istraživanje protiv žena i muškaraca u dobi 35, 46, 49, 49 i 24 godine. Sumnjamo da su počinili kaznena djela utaje poreza ili carine i krivotvorenja službene ili poslovne isprave – navode u koprivničkoj policiji.

Navodno je 35-godišnjakinja kao odgovorna osoba trgovačkog društva s područja Koprivničko-križevačke županije, prema unaprijed ostvarenom dogovoru s osumnjičenim 46-godišnjakom i 49-godišnjakinjom i na njihovo poticanje od siječnja 2020. godine do prosinca 2021. godine neosnovano odbila pretporez u iznosu od 110.015,85 eura. Bilo je to ipao na temelju nevjerodostojnih računa i za usluge koje nisu nikad obavljene.

Varali na “računima”

– Sumnja se da je prvoosumnjičena prema unaprijed ostvarenom dogovoru s njih dvoje i na njihovo poticanje s ciljem izbjegavanja plaćanja poreza, od siječnja 2021. godine do ožujka 2022. godine sa žiroračuna trgovačkog društva kojeg je odgovorna osoba, podigla novčana sredstva u iznosu od 231.136 eura – ističu u policiji koja otkriva kako je taj novac bio prije toga uplaćen temeljem nevjerodostojnih računa za usluge koje nisu nikad napravljene.

1000 eura iz novčanika
Bilo im je dobro dok je išlo // Ilustracija // Foto: Depositphotos.com

Naravno, podignuta novčana sredstva nisu utrošena u poslovne svrhe, čime je državni proračun RH oštećen za 99.058 eura. Također, sumnja se da je “šefica” prema unaprijed ostvarenom dogovoru s opet njih dvoje, i na njihovo poticanje tijekom 2020. godine
u poslovnim knjigama trgovačkog društva prikazala nevjerodostojne račune kao da je po istima isporučena roba i obavljene usluge te nezakonito odbila pretporez od 40.276 eura.

Oštetili državni proračun

– Taj 49-godišnjak kao odgovorna osoba zadruge, od siječnja 2021. godine do prosinca 2021. godine te nova osumnjičena 24-godišnjakinja kao odgovorna osoba trgovačkog društva s područja Koprivničko-križevačke županije su pak od prosinca 2019. do prosinca 2021. godine, s ciljem izbjegavanja plaćanja poreza, u prijavama pdv-a nezakonito odbili pretporez temeljem nevjerodostojnih računa trgovačkog društva kojeg je odgovorna osoba prvoosumnjičena 35-godišnjakinja – doznajemo u policiji.

Time su ukupno oštetili državni proračun RH za 54.123 eura. Zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela protiv osumnjičenih će biti podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Kakvi lopovi

Dugoprstići upali u prostor nogometnog kluba i ukrali gomilu praznih boca, dobro su napunili “gepek”

Otkad se u Hrvatskoj uveo povrat ambalaže za koju se dobiva propisana protuvrijednost u novcu i ti su predmeti,...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×