19.3 C
Koprivnica
Utorak, 10. rujna 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Podaci FINA-e

Zaposlenima kod privatnika u našoj županiji veće plaće za 159 eura, javni službenici i dalje su plaćeniji
Z

Podaci otkrivaju kako su najviše rasle plaće kod poduzetnika u Primorsko-goranskoj (218 eura) te Krapinsko-zagorskoj (218 eura). 

Ne propustite

Jeste li znali da je prosječna neto plaća kod poduzetnika u našoj županiji u posljednje dvije godine među onima koje su najviše rasle u državi? Možda vam se, radite li kod privatnika, to subjektivno ne čini. Ipak, ona je u odnosu na 2022. rasla čak 159 eura u prosjeku. Podaci su to FINA-e, a za Index.hr ih je analizirao Branimir Perković.

Podaci otkrivaju kako su najviše rasle plaće kod poduzetnika u Primorsko-goranskoj (218 eura) te Krapinsko-zagorskoj (218 eura).

Veće plaće u javnom sektoru

Kad je riječ o prosječnoj neto plaći kod poduzetnika, u našoj Koprivničko-križevačkoj županiji ona iznosi 977 eura. Ne računamo li Zagreb, to je peta plaća po visini u zemlji. Varaždinci su, recimo na 11. mjestu, Međimurci deveti, Bjelovarčani na pretposljednjem, a Virovitičko-podravska županija je posljednja.

konobar rekordna zaposlenostveće plaće
U javnom su sektoru veće plaće, u privatnom značajno rasle // Ilustracija // Foto: Depositphotos.com

Kako što navodi autor, činjenica je da su svugdje u javnom sektoru veće plaće u prosjeku nego u privatnom sektoru. Tako je i u našoj županiji, no razlike su među najmanjima u državi. Prosječna neto plaća u javnom sektoru u koji spadaju i liječnici i policajci, državni službenici, nastavnici… iznosi 1041 euro i za 64 eura je veća nego kod privatnika. Recimo, u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji plaće u privatnom sektoru su samo 806 eura. U javnom  je sektoru čak 220 eura veća, to jest 1028 eura.

ZANIMLJIVO Pada broj oglasa za konobare i građevince, a poslodavci se žale da nema dosta radnika

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Nedopuštene supstance

Vozač kombija malo se “zaigrao”, nakon alkotesta ekspresno je kažnjen s više od 1200 eura!

Na sudu je završio vozač koji je uhvaćen kako vozi pod utjecajem nedopuštenih supstanci. Na Prekršajni odjel Općinskog suda u...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×