12.4 C
Koprivnica
Nedjelja, 29. rujna 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Avantura

FOTO/VIDEO Članovi Udruge slijepih uživali u svom prvom raftingu na Dravi
F

Uz skipere, u svakom čamcu su uz osobe s oštećenjem vida bile i videće pratiteljice Udruge slijepih te volonterka Iva Rajković, koji su, osim davanja svih potrebnih informacija i sigurnosnih uputa, članovima opisivali ljepote prirode kroz koje su prolazili čamcima te su na taj način članovi Udruge mogli ravnopravno sudjelovati i uživati u ovoj prekrasnoj aktivnosti – rekli su u Udruzi

Ne propustite

U sklopu projekta Rekreirajmo se zajedno, koji je sufinancirao koprivnički Komunalac, Udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije u partnerstvu s Rafting klubom Koprivnica jučer je za svoje članove održala rafting na Dravi.

Kako su istaknuli u Udruzi, uz stručno vodstvo Rafting kluba Koprivnica i skipere Katarinu Flac i Zlatka Kadića, članovi Udruge osjećali su se vrlo sigurno i opušteno.

– Oduševljeni su svojim prvim, a nadamo se, ne i zadnjim spustom Hrvatskom Amazonom. Ruta koju su prošli bila je duga 13 kilometara, sa startom u Botovu i ciljem u Ješkovu te je vožnja trajala četiri sata uz povremena stajanja na dravskim sprudovima. Uz skipere, u svakom čamcu su uz osobe s oštećenjem vida bile i videće pratiteljice Udruge slijepih te volonterka Iva Rajković, koji su, osim davanja svih potrebnih informacija i sigurnosnih uputa, članovima opisivali ljepote prirode kroz koje su prolazili čamcima te su na taj način članovi Udruge mogli ravnopravno sudjelovati i uživati u ovoj prekrasnoj aktivnosti – rekli su u Udruzi.

Dodaju kako se u svakodnevnom radu s članovima Udruge iskazala velika potreba i interes za zdravstveno-rekreacijskim aktivnostima koje su potpuno nedostupne osobama s oštećenjem vida bez pomoći videćih osoba, što dugoročno nepovoljno utječe na njihovu samostalnost i psihofizičko zdravlje.

– Ovim se projektom ostvaruju ciljevi zaštite i promicanja prava osoba s oštećenjem vida, njihova socijalizacija i integracija, unapređenje njihova zdravlja i prevencija, njihovo psihofizičko osnaživanje, kvalitetno provođenje slobodnog vremena u prirodi kroz koje upoznaju lokalnu prirodnu baštinu. Mogućnost ravnopravnog sudjelovanja članova u raftingu dugoročno vrlo pozitivno utječe na njihovu sliku o sebi, samopouzdanje, osjećaj pripadanja, osvještavanje vlastitih mogućnosti, a novo iskustvo i dojmovi koje su stekli kroz ovu aktivnost obogaćuje ih kao osobe i proširuje njihovu sliku svijeta – rekli su u Udruzi slijepih te dodali kako je projekt važan i zbog senzibilizacije zajednice za potrebe osoba s oštećenjem vida i upoznavanje s njihovim mogućnostima i sposobnošću samostalnog funkcioniranja.

FOTO: Udruga slijepih
FOTO: Udruga slijepih
FOTO: Udruga slijepih
FOTO: Udruga slijepih
FOTO: Udruga slijepih
FOTO: Udruga slijepih
FOTO: Udruga slijepih
FOTO: Udruga slijepih
FOTO: Udruga slijepih
FOTO: Udruga slijepih
FOTO: Udruga slijepih
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

tko ga se sjeća?

ePODRAVINA FLASHBACK Ovo morate vidjeti! Tulumi u legendarnom Jokeru još uvijek se pamte, a fotke otkrivaju jeste li bili tamo

Oni koji su izlazili početkom 2000-ih reći će kako je noćni život Koprivnice u to vrijeme "gorio". Brojni kafići...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×