8.5 C
Koprivnica
Petak, 13. rujna 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Sprovod sutra

Preminuo hrvatski kralj bikova Josip Širjan (79), njegova priča krenula je u 70-ima s kravama šampionkama
P

Danas na tržištu žive stoke konkurira sa tri farme kapaciteta 10.000 grla tovne junadi i teladi.

Ne propustite

Kako doznajemo, hrvatski kralj bikova Josip Širjan, osnivač poduzeća Širjan d.o.o. i preminuo je u srijedu 11 rujna. Njegova obitelj navodi kako je “Blago u Gospodinu, nakon duge i teške bolesti preminuo u 79.-oj godini“.

Portal agroklub piše kako je uloga Josipa Širjana u stvaranju današnje tvrtke je ogromna. Dugogodišnjim ulaganjem u obiteljsko gospodarstvo kroz četiri generacije stvorena je jedna od vodećih kompanija za tov goveda u Republici Hrvatskoj, navodi se pak na njihovim stranicama. Krave šampionke imali su još u 70-im godinama, a 1991. su osnovali i poduzeće. “Danas na tržištu žive stoke konkurira sa tri farme kapaciteta 10.000 grla tovne junadi i teladi”, piše agroklub.

josip širjan
Josip Širjan (79)

Obitelj je objavila kako će posljednji ispraćaj biti na groblju u Gorici Miholečkoj (Sv. Petar Orehovec) u subotu, 14. rujna u 14 sati.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

javi se

HEPLAST-PIPE traži nove zaposlenike

HEPLAST-PIPE d.o.o. je vodeći hrvatski proizvođač plastomernih cijevi i prateće opreme za plinske, vodoopskrbne i kanalizacijske sustave s kontinuitetom...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×