11.8 C
Koprivnica
Nedjelja, 15. rujna 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Supersport HNL

OSIJEK – SLAVEN Nova greška obrane presudila, Farmaceutima je mala utjeha što su igrali bolje na Opus areni
O

Iduću subotu Slaven čeka još jedna teška utakmica. Na Apaš stiže Dinamo, a susret je najavljen za 17.30 sati. Vidimo se na stadionu.

Ne propustite

Pet utakmica, jedan bod. Začelje ljestvice Supersport HNL-a. Nije ovo nikakva zagonetka nego najava utakmice 6. kola između domaćeg Osijeka i Slaven Belupa. Farmaceuti su u reprezentativnoj pauzi promijenili trenera, Slavonci nisu. Dakle, prva je ovo utakmica Marija Kovačevića na klupi momaka iz Miškinine.

Odlučio se za nešto oprezniju, no vrlo potentnu formaciju 4-2-3-1. Sušak na golu, u zadnjoj liniji Lučić, pojačanje Kovačević te kapetan Božić, Grgić. Dva zadnja vezna Agbekpornu i Crepulja, ispred njih Šakota, Caimacov, Dolček, u vrhu napada Nestorović.

Prvih deset minuta čak i lagana dominacija Slavena u sredini, više posjeda, no nije bilo prilika. Nažalost, što ti vrijedi dobra igra kad primaš jeftine golove. Prvo dijagonala na lijevu stranu, a onda i ubačaj prema petercu, Agbekpornu je neodlučan, Pušić bježi svom braniču i posprema loptu u mrežu za 1:0. Tek je 14. minuta. Nakon 30 minuta i dalje 1:0, nema izrazitih prilika, obje ekipe griješe prilično u zadnjoj trećini. Osijek je bio blizu pogotku u 36. minuti, no Jugovićev udarac otišao je malo iznad gornje vratnice. Do kraja poluvremena još je Slaven imao dvije šanse, no prvi je udarac Šakote iskosa bio traljav, a drugi Crepuljin s 18 metara Malenica je odlično obranio.

Farmaceuti su i u nastavku krenuli s inicijativom, pokušavali nekako probiti zadnju liniju Osijeka no nije išlo. Slaven većinu vremena provodi u polovici Osijeka, no nema tu ništa konkretno. Pravi primjer je udarac Murića u 73. minuti s vrha kaznenog prostora. Lijepa akcija, no gađao je otprilike 20 metara u zrak. Cvijanović je nekoliko minuta kasnije mogao dovesti Osijek u lagodnije vodstvo 2:0, no oštar i precizan udarac Sušak je odlično obranio. Nestorovski je u 78. bio neprecizan glavom iz blizine. Martinović je imao odličnu priliku pred sam kraj na dodavanje Agbekporna. Ostao je sam pred Malenicom, no golman Osijeka pravovremeno je istrčao i blokirao udarac. Farmaceuti su pokušavali, realno bili i bolji, no na kraju ipak idu kući bez bodova 1:0.

Iduću subotu Slaven čeka još jedna teška utakmica. Na Apaš stiže Dinamo, a susret je najavljen za 17.30 sati. Vidimo se na stadionu.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Drava Rock Fest

ePODRAVINA FLASHBACK Koprivnica na jednu noć postala rock prijestolnica, Scorpionsi i The Cult zasvirali na gradskom stadionu

Ljeto je iza nas, a s njim i cijeli niz festivala održanih kako u Koprivnici, tako i diljem Hrvatske. Današnji...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×