14.6 C
Koprivnica
Utorak, 17. rujna 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
eu sredstva

Đurđevac dobiva vanjske bazene, multifunkcionalnu sportsku halu te apartmane za sportaše
Đ

Kao za ostale projekte, i ovaj planiraju financirati iz EU sredstava. 

Ne propustite

Đurđevac je ponovo među TOP 10 gradova koji su privukli najviše novaca iz EU fondova, a s dobrom praksom nastavljaju i dalje.

U gradu se pripremaju za značajan iskorak u razvoju sportske i rekreativne infrastrukture, s nizom projekata koji će unaprijediti kvalitetu života stanovništva.

Svakako treba istaknuti veliki projekt multifunkcionalne sportske hale na ŠRC-u s vanjskim bazenima, teretanom i drugim sportskim sadržajima.

– U planu su tri bazena i olimpijski, dječji i baby bazen. Ujedno dvije multifunkcionalne dvorane, teretana, kuglana i brojni drugi sadržaji. Ono što je važno reći je da u sklopu dvorana planiramo apartmane za sportaše s ukupno 30 ležajeva tako da zaokružimo funkcionalnu cjelinu – rekao je za ePodravinu gradonačelnik Hrvoje Janči.

Kao za ostale projekte, i ovaj planiraju financirati iz EU sredstava.

Foto: Ivan Balija
Hrvoje Janči // Foto: Ivan Balija

– Projekt je u fazi projektiranja, čekamo da se otvore natječaji u ovom programskom razdoblju kojih još nema, jer se daje prednost sredstvima za oporavak od pandemije, no kad se natječaj objavi, mi ćemo biti spremni – rekao nam je gradonačelnik.

Prema sredstvima povučenima iz EU fondova per capita, Đurđevac je na visokom osmom mjestu s 705,78 eura povučenih po glavi stanovnika za 2023. godinu, prema straživanju portala Gradonačelnik.hr, a prema podacima Ministarstva financija.  To je dvostruko više nego godinu dana ranije, a s povučenih 5.130.000 eura u Đurđevcu se završavaju i počinju brojni projekti s kojima se podiže standard na cijelom području grada Đurđevca.

– S povlačenjem sredstva nastavljamo i dalje. U Gradu se trudimo koristiti redom kako se raspisuju natječaji, sva dostupna sredstva, a sve s ciljem podizanja standarda korištenjem europskih sredstava i provedbom projekata u svim segmentima – rekao je Janči.

Od projekata koji su započeli lani, a sada su u završnoj fazi su dogradnja i opremanje Dječjeg vrtića Maslačak, uređenje i modernizacija glavnog gradskog trga u Đurđevcu, izgradnja Centra za starije osobe Đurđevac, energetske obnove područnih škola te izgradnja pješačko-biciklističke staze do naselja Čepelovac, dok od onih planiranih svakako treba istaknuti dogradnju OŠ sa sportskom dvoranom, postavljanje malih aglomeracije za prigradska naselja, a posebno izgradnju Doma za starije u čijoj je vrijednosti od 8,5 milijuna EU, čak 6,1 europskih sredstava – spomenuo je gradonačelnik Hrvoje Janči.

EU fondovi, 2023. povlačenje novaca po glavi stanovnika // Foto: gradonacelnik.hr
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Nova nesreća

FOTO/VIDEO Višestruka nesreća u Koprivnici, sudar četiri auta na nepreglednom raskrižju, ženu hitna prevezla u bolnicu!

Kako doznajemo od našeg fotoreportera, oko 14 sati dogodila se teška prometna nesreća u Koprivnici. Radi se o inače...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×