11.3 C
Koprivnica
Utorak, 17. rujna 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
blago na tlu

SVI U ŠUMU! Uskoro kreće branje vrlo dostupnih plodova, dnevno možete zaraditi više od 100 eura
S

Ako ne znate kako zarađivati više, na tlu šuma leži malo bogatstvo koje samo čeka da ga netko pobere.

Ne propustite

Mnogi ih imaju običaj u šetnji šumom samo šutnuti nogom, a ni ne slute da im pod nogama leži ‘novac’. Dakako, radi se o žirevima!

Otkup žireva ove će godine, kako doznajemo iz Hrvatskih šuma, krenuti 1. listopada, a brojni će berači pohrliti u šume kako bi podebljati svoj kućni budžet.

– Dozvole za branje dobivaju se u Hrvatskim šumama, a žirevi se predaju na otkupnim stanicama. Cijena će biti 3 eura bruto za žir hrasta lužnjaka i 3,30 za kitnjak – rekao nam je Damir Felak, voditelj uprave Hrvatskih šuma u Koprivnici.

Žir – odličan hobi

To bi značilo da će beračima ostati oko 2,5 eura po kilogramu žira.

– Ako je dobar urod, može se nabrati i do 50 kilograma dnevno, tako da je to dobra zarada, a sve ovisi o tome kakva je godina. Lani je urod bilo slab pa smo slabo prikupili, a ove će godine odaziv berača biti veći jer je urod, recimo tako, srednji – kazuje Felak.

Suša je dijelom naštetila, no ipak nije u potpunosti uništila plodove. Žir se na našem području najviše sakuplja u Molvama, Repašu, Đurđevcu, Legradu te Koprivnici.

U međuvremenu, ako ne znate kako zarađivati više, na tlu šuma leži malo bogatstvo koje samo čeka da ga netko pobere.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Za 16.715 korisnika

Krenule isplate umirovljenicima, evo tko će dobiti naknadu od 150 eura

Počele su isplate nacionalne naknade od 150 eura za starije osobe za kolovoz korisnicima računa otvorenih u poslovnim bankama,...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×