18.7 C
Koprivnica
Petak, 27. rujna 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
To je naš Legrad

PIONIRSKA OPĆINA Podravski načelnik odlučio prodavati građevinske parcele za samo 1 euro, ali ima jedna caka!
P

Nekretnine, postoji "caka", prodaju se isključivo u namjenu obavljanja turističke djelatnosti, odnosno gradnju smještajnih kapaciteta.

Ne propustite

Građevinske parcele po 1 euro! Gdje toga ima, pitat ćete se. Odgovor je na području općine koja je u zemlji, ali i regiji postala poznata po pionirskom projektu prodaje obiteljskih kuća mladima za kunu, a kasnije za 0,30 centi! Naravno, radi se o Legradu.

Sinoć je na sjednici Vijeća donesena još jedna važna odluka – na području općine možete kupiti građevinsko zemljište ili parcelu na kojoj je kuća pogodna za rušenje i to za samo 1 euro, neovisno o tome koliko godina imate. Radi se o izmjenama i dopunama Programa poticanja turizma. Nekretnine, postoji “caka”, prodaju se isključivo u namjenu obavljanja turističke djelatnosti, odnosno gradnju smještajnih kapaciteta.

Donesena je na Vijeću još jedna mjera, ustanovljenje prava građenja na općinskim česticama, također za obavljanje turističkih djelatnosti. Radi se o zemljištima veće površine, recimo za kakav kamp, a korištenje bi koštalo 2000 eura za hektar godišnje. Ove mjere donesene su i s obzirom na to što općina bilježi porast dolazaka turista ove godine.

050724 Šoderica i Sabolić
Načelnik Ivan Sabolić // Foto: Valentino Štefanek

– Uvjet je da u roku pet godina otvori smještajne kapacitete i da se time bavi minimalno pet godina. Sadržaj koji je dostupan na legradskom području i koji podupiremo i nudimo daje nam za pravo da je ova odluka ispravna – navodi načelnik Legrada Ivan Sabolić te to potkrijepio i činjenicom da općina bilježi porast dolazaka turista ove godine.

Nabrojao je i sadržaje poput Šoderice, zaštićenog rezervata Ušća Mure u Dravu, ribolova, uživanja rekreativaca u netaknutoj prirodi, posebno biciklista iz susjednih država, kao i projekta solarnog čamca koji više no ikad spaja Legrad s Ortilosom u susjednoj Mađarskoj.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Križevačko Gradsko vijeće

Majdak: Javni prijevoz je megalomanija, a novi vrtić pretvara se u još jedan promašaj gradske vlasti

Pred križevačkim gradskim vijećnicima danas se našlo čak 20 točaka dnevnog reda, među kojima godišnja financijska izvješća Komunalnog poduzeća...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×