27.6 C
Koprivnica
Petak, 27. rujna 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Administracija

Trebaju vam novi dokumenti? Pogledajte cijenu i koliko se čeka, a osobnu možete dobiti i za tri dana!
T

Treba li vam osobna brzo, a nemate veze u "središnjici" to će potrajati do 10 dana.

Ne propustite

Stariji ste od 18 godina? U tom slučaju osobna iskaznica je obavezna, no mogu ju imati i djeca od najranije dobi. Putovnica pak ne treba svima, no idete li na put izvan granica EU onda je to nešto što morate imati. Većina vas sigurno nije već dulje vrijeme vadila ove dokumente pa i ne znate što vas očekuje…

Portal Večernji.hr istražio je koliko se čeka i kolike su cijene za neke od osobnih dokumenata. Date li zamolbu za novu elektroničku osobnu iskaznicu u redovnom postupku to može potrajati i do mjesec dana, a cijena je 13,27 eura. Cijene osobnih bez certifikata za online usluge, to jest one iznad 70 godina 9,29 eura.

Novi dokumenti

Treba li vam osobna brzo, a nemate veze u “središnjici” to će potrajati do 10 dana, ali je zato cijena 25,88 eura. Želite li ju žurno, a to su tri radna dana to ćete platiti 66,36 eura! I dobra vijest – osobne iskaznice za one ispod 18 godina i koji ju rade prvi put je besplatna. Uvjet je da se je u redovnom postupku.

Izradu putovnice možete zatražiti osobno ili putem eGrađani. Za putovnicu vam treba osobna ili bilo koja druga isprava kojom ćete potvrditi identitet, dokaz o uplati 42,47 eura u državni proračun. Treba li vam biometrijska putovnica brzo onda će vas to koštati 46,45 eura, a žurno 61,72 eura. Usto naravno i fotografija, prethodna putovnica ako ju imate… Najbrže što ju možete dobiti je 48 sati u Zagrebu ili tri radna dana drugdje. Redovan postupak traje mjesec dana.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Nestvarne brojke

POLICIJA OTKRILA Nova kamera na obilaznici “hvata” bez pauze, dnevno snimi čak 12 prebrzih vozača!

Otkad je postavljena nova kamera za nadzor brzine na koprivničkoj obilaznici u smjeru Štaglinca, odnosno u blizini raskrižja s...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×