22.6 C
Koprivnica
Petak, 27. rujna 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Supersport HNL

Pred Slavenom je derbi začelja i borba za bijeg s dna ljestvice, Kovačević: Želimo se što prije maknuti s ove pozicije
P

U ovom trenutku riječ je o derbiju začelja te ujedno prilici da se Slaven pomakne s dna ljestvice

Ne propustite

Vratimo li se par koraka unatrag, nakon prve službene utakmice Marija Kovačevića na klupi Slaven Belupa i to na Opus Areni i minimalnog poraza od Osijeka, čini se kako je već u sljedećem kolu momčad počeo slagati po svom guštu.

Pokazala je to već utakmica protiv “ošamućenog” Dinama i velika 4:1 pobjeda na domaćem terenu, a nakon nje, brojni su komentatori i analitičari oduševljeno hvalili Kovačevićeve taktičke zamisli i igru sa stavom.

Nova potvrda da se radi o igri s njegovim potpisom slijedi ove subote kada Slaven Belupo gostuje kod Gorice. U ovom trenutku riječ je o derbiju začelja te ujedno prilici da se Slaven pomakne s dna ljestvice.

– Dočekali smo ovaj tjedan u kojem je nakon pobjede puno ugodnije raditi. Prvenstvo je dugo, ali što prije želimo se maknuti s ove pozicije na kojoj smo sada. Idemo protivniku koji nam je ravnopravan i znamo važnost ove utakmice u kojoj bodovi dvostruko vrijede – kaže Kovačević.

Foto: Denis Košćak

Dodaje kako je Gorica dobra ekipa, ali njegova se ne boji nikoga.

– Svaka je utakmica priča za sebe. Igra se 90 minuta u kojima moramo biti koncentrirani i na tragu onog kako smo igrali s Dinamom. Moramo popraviti još neke stvari, ali mislim da smo u fazi obrane trenutno puno stabilniji – smatra.

Cilj je približavanje sredini tablice.

Koja će postava istrčati protiv Gorice trener Kovačević ne otkriva.

– Kaže se da se ne mijenja ekipa koja pobjeđuje. Imamo kvalitetan kadar, ovdje je oko 15 igrača koji su ravnopravni, tako da ćemo se za sastav odlučiti pred samo utakmicu. U današnjem nogometu koji ima pet zamjena kada momčad ima širok kadar to je jako bitno, a bitno je da i ja kao trener ne vrijeme mijenjam – kaže.

Na to u kakvom će ih stanju dočekati teren u Gorici, Kovačević ne obraća puno pozornosti.

– Uvjeti mogu puno utjecati na igru, ali kako će biti njima, tako će biti i nama. Mislim da imamo kvalitetu i za to, moramo se postaviti čvrsto, pa kakav teren bude mi moramo ići prema pozitivnom rezultatu – mišljenja je.

Na utakmicu s Goricom osvrnuo se i golman momčadi Ivan Sušak.

Foto: Denis Košćak

– Spremni smo, zadnja utakmica za nas je završila na najbolji mogući način, nastavili smo dobru igru iz Osijeka i jedva čekamo utakmicu – zaključio je.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

FOTO Podravka organizirala susret sa svojim kooperantima, Dalić: Imamo 250 proizvođača i udruga diljem Hrvatske, rezultati su odlični

Podravka je i ove godine organizirala susret sa svojim poljoprivrednim kooperantima, odnosno proizvođačima voća i povrća. Događaj koji je...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×