21.3 C
Koprivnica
Utorak, 8. listopada 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Međunarodi festival plesnih parova na Kubi

Članovi KUD-a Petar Preradović uskoro odlaze u Kubu gdje će predstavljati Hrvatsku
Č

Na Kubu odlaze Gabrijela Franjić i Borna Šimunic s koreografijom Kristine Benko Markovice.

Ne propustite

Članovi KUD-a Petar Preradović iz Đurđevca uskoro kreću put Kube gdje će nastupiti na II INTERNATIONAL FESTIVAL OF DANCE COUPLES “CAMAGUA FOLK DANCE”.

Kako su poručili iz KUD-a za mrežne stranice grada, članovi se posljednjih nekoliko mjeseci pripremaju za jedan od svojih najvećih projekata, koji će ih odvesti na svjetsku pozornicu.

Riječ je o prilici koja se ne bi propušta, a kojom će predstavljat Hrvatsku na međunarodnom festivalu plesnih parova na Kubi.

– Predložili smo da na tom prestižnom međunarodnom folklornom festivalu, sudjeluju pobjednici sa 17. Drmeš-da, Gabrijela Franjić i Borna Šimunic u koreografiji Kristine Benko Markovice. Oni su se uspjeli organizirati i u 12. mjesecu otputovat će u daleku Kubu –  javljaju ponosno iz KUD-a Petar Preradović Đurđevac.

Dodaju kako je plesna manifestacija Drmeš-da – natjecanje plesnih parova u izvođenju hrvatskih narodnih plesova, kao takva, bila je prva u svijetu. Zatim su je prihvatili folkloraši iz Slovenije, a sada se natjecanje parova proširilo po svijetu i održava i na Kubi.

KUD Petar Preradović
Foto: Grad Đurđevac
KUD Petar Preradović
Foto: Grad Đurđevac
KUD Petar Preradović
Foto: Grad Đurđevac
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Korisna sredstva

POTICAJI Đurđevac poduzetnicima daje i do 5000 bespovratnih eura

Grad Đurđevac i ove godine nastavlja s kontinuiranim osiguravanjem sredstava za potpore u razvoju poduzetništva na području Grada Đurđevca. Kako...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×