7.9 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 30. rujna 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
SupersportHNL

Šok u Velikoj Gorici, Farmaceuti izgubili u posljednjim sekundama utakmice nakon traljave reakcije Sušaka
Š

Podsjetimo, Farmaceuti sljedeće 9. kolo igraju u subotu u 18:30 na domaćem terenu protiv Rijeke.

Ne propustite

Sunčano vrijeme danas je obasjalo Veliku Goricu gdje je odigrana derbi začelja SuperSport Hrvatske nogometne lige.

Utakmica je trebala biti odigrana u subotu u 17:30 no zbog obilne kiše koja je natopila Gradski stadion Velika Gorica, susret je odgođena za danas. Slaven Belupo u utakmicu je ušao sa zadnjeg mjesta te četiri osvojena boda u sedam odigranih utakmica, no istovremeno s velikim vjetrom u leđa dobivenim u prošlom kolu kada su na domaćem terenu svladali Dinamo iz Zagreba.

Gorica se prije susreta nalazila na osmom mjestu s tek bodom više od Farmaceuta. Isti broj bodova, kao i današnji domaćin, ima i Lokomotiva koja se nalazi na devetom mjestu.

Kovačević, baš kao i u utakmici protiv Dinama, ostao je vjeran sustavu 4-2-3-1, naravno uz određene korekcije tijekom utakmice i ovisno o fazi napada ili obrane. Na golu Sušak, u zadnjoj liniji Bosec, Božić, Kovačić, Lučić, zadnja dva vezna Agbekpornu i Crepulja, tri ispred Dolček, Caimacov i Grgić te u vrhu napada Martinović.

Glavni sudac utakmice bio je Ante Terzić, dok su njegovi pomoćnici bili Alen Jakšić i Vice Vidović, sva trojica iz Splita.

U 12. minuti Martinović upućuje oštro dodavane Grgiću koji se nije uspio snaći pred domaćim golom, tako da ostaje 0:0. Minutu kasnije, opasno je pred vratima Slavena, Kolar puca škarice, no Sušak odbija loptu u korner nakon kojega Gorica postiže pogodak. Na sreću Farmaceuta pogodak je pao nakon što se Leš zaletio u golmana Farmacetuta tako da je pogodak poništen.

Kuha se pred golom Slavena. Agbekpornu u 26. minuti lupa po nozi Kolara te sudac nakon pregleda VAR-a dosuđuje najstrožu kaznu za domaćine. Pršir upućuje oštri udarac u donji desni kut Sušaka te Gorica dolazi u vodstvo 1:0.

Vodstvo domaćina nije pokolebalo Farmaceute pa već sljedeći napad Grgić po lijevom boku dolazi do vrata domaćina, no udarac odlazi daleko iznad vrata Banića. Pritisak Slavena urodio je plodom u 30. minuti. Martinović na 30-ak metara majstorski prima dugu loptu ispucanu s polovice Slavena, okreće se oko svojih čuvara, trči prema vratima Banića te majstorski postiže pogodak. Slaven izjednačuje na 1:1.

Farmaceuti nastavlja s pritiscima. U 33. minuti imaju još jednu polukontru, Dolček dodaje Martinoviću koji postiže pogodak, no iz zaleđa, tako da ostaje 1:1. Nekoliko minuta kasnije Grgić glavom puca prema golu Banića, no lopta odlazi pokraj gola. Tako da se na predah odlazi s 1:1.

Drugog poluvremena započinje puno mirnije nego što je prve završilo. No mirna igra ne traje dugo.

U 55. minuti s ruba šesnaesterca puca Kapulica no Sušak maestralno brani. Slaven odmah uzvraća, nakon centaršuta lopta dolazi do Dolčeka na kojem domaći vratar radi prekršaj. Sudac Terzić pokazuje na bijelu točnu. No nakon gledanja VAR-a, dosuđeno je zaleđe pa lopta ostaje kod domaćina, no golman Banić zbog opasnog starta dobiva žuti karton.

Slaven nastavlja s pritiscima. U 66. minuti nakon kornera Grgić spušta lopta do Dolčeka koji sa samo nekoliko metara promašuje cijeli gol. U 71. minuti Grgić prosljeđuje loptu Martinoviću koji puca pokraj gola.  Kovačević u 74. minuti iz igre vadi Martinovića i Caimacov, a uvodi Šakotu i Libera. Do 75. minute Slaven ima čak 13 udaraca, no nedostaje preciznosti pa tako su svega tri išla u okvir gola. Za usporedbu, Gorica ima tek pet udaraca, no svih pet je išlo u okvir Slavenovog gola.

U 79. minuti Dolček u domaćem 16-tercu pada na tlo te zadnjim atomima snage dodaje Grgiću loptu koji s 15-ak metara gađa “punicu visoko na tribinama”. Četiri minute kasnije izlazi Grgić, a umjesto njega u igru ulazi Murić.

Sudac pokazuje da se igra još pet minuta nadoknade, pet minuta nada da Slaven uspije doći do punog plijena u Velikoj Gorici. Šok za Slaven, traljava reakcija Sušaka kojem ispada lopta iz ruku, Šlogar se našao na pravom mjestu u pravo vrijeme te zabio za konačnih 2:1.

Podsjetimo, Farmaceuti sljedeće 9. kolo igraju u subotu u 18:30 na domaćem terenu protiv Rijeke.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Luda noć

Gospođa sjela za volan s gotovo dva promila te odbila ispitivanje na drogu, sud nije imao milosti

Paprenu novčanu kaznu zaradila 41-godišnjakinja jučer na Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Koprivnici. Kako su poručili iz Policijske uprave koprivničko-križevačke,...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×