11.8 C
Koprivnica
Četvrtak, 3. listopada 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Elitna liga

ELITNA LIGA Legenda Graničara, Ruža: Ne znamo ni sami što se događa, ali protiv Ferdinandovca možemo do bodova
E

Derbi kola igra se u subotu u Kalinovcu, gdje istoimeni domaćin dočekuje Mladost iz Kloštra Podravskog, a Ruža je dao prednost Kalinovcu.

Ne propustite

Pred nama je sedmo kolo Elitne županijske nogometne lige. Jedno od najvećih neugodnih iznenađenja lige jest Graničar iz Legrada, koji nakon šest odigranih utakmica na svojem kontu ima sakupljena tek tri boda.

Graničar je skupio tri boda u petom kolu kad je s minimalnih 1:0 na domaćem terenu svladao Močile.

O trenutnom stanju u ekipi i planovima za naredna kola, popričali smo s golmanom Graničara i legendom kluba Goranom Ružićem, u društvu poznatijim pod nadimkom Ruža.

– Ni sami ne znamo što se dogodilo. Našli smo se u situaciji koju nismo očekivali niti se nadali. Najviše su nas poremetile ozljede. Već smo u trećem kolu ostali bez važna četiri prvotimca. Još se uvijek nismo kompletirali. Ovog bi vikenda trebali napokon biti kompletni. U napadu nam je jako nedostajao Bara, u vezi je ozlijeđen dvije utakmice bio Paveli, u obrani Beliga. Sve su to igrači koje teško možemo nadomjestiti. Jedan bi se još nekako nadomjestio, no tri, četiri prvotimca jako je teško zamijeniti – pojasnio je Ruža.

ŽNL, Legrad
Foto: Ivan Balija

Nismo očekivali ovakvo stanje nakon šest kola

Dodao je kako trenutan rezultat nisu očekivali.

– Nismo mi imali ambicije biti vodeći, no očekivali smo da ćemo biti na nekoj sredini tablice s nekih sedam-osam osvojenih bodova do sada. Takvo bi nas stanje zadovoljilo, no sve je pošlo kontra. Neke smo utakmice nepravedno izgubili, u kojima smo prema mojem mišljenju zavrijedili barem bod. Vjerujem da smo u Molvama zaslužili svakako bod. U Đelekovcu smo bili konkurentni sve dok nismo primili drugi gol. Tamo nam je jako falio Paveli. Da smo samo njega imali, vjerujem da bi rezultat bio pozitivan – kazao je.

Ruža je pojasnio kako su prvo kolo protiv Tomislav Radnika kiksali zbog proslave 100 godina kluba, kada su samo nekoliko dana prije igrali dvije utakmice s prvoligašima.

– Bilo je tada još sparno vrijeme i to nas je sigurno potrošilo. U prvom smo kolu očekivali tri boda, no falilo je svježine i baš se vidio umor na igračima. Kad se sve to poveže, rezultat je takav kakav je. Jedna smo od iskusnijih ekipa u ligi i vjerujem da ćemo se znati izaći iz ove situacije – rekao je.

U nedjelju prilika za popravak

Već u nedjelju igrači Graničara imaju prvu šansu za popravak ovosezonskih loših rezultata. Ulazak u pozitivan niz bit će iznimno težak, jer im na tom putu stoji Ferdinandovac kod kojeg odlaze na iznimno teško gostovanje.

Ferdinandovac je trenutno četvrti // Foto: Toni Peršinović

– Idemo odigrati jednu pravu mušku, čvrstu utakmicu. Ako ćemo biti pravi u obrambenom djelu i ako nam se Bara vrati u napad, vjerujem da ćemo imati šansu za dobar rezultat. Tako da se nadam pozitivnom ishodu – pojasnio je.

Dodaje kako unatoč rezultatima, stanje u ekipa je dobro.

– Već dugi niz godina ekipa smo koja ima kičmu. Godinama smo igrali i Četvrtu ligu. Naviknuti smo na teške utakmice. Ograničeni smo proračunom, tako da smo bili u donjoj polovici. No unatoč tome, bili smo konkurentni i imali svojih šansi. Trebamo se okrenuti nadolazećim utakmicama i pokušati spojiti dvije pobjede. Već s tih dvije pobjede, izdigli bi se bodovno. Šteta što smo “potrošili” dobar raspored. Imali smo dvije domaće utakmice zaredom pa smo igrali protiv Tomislav Radnika i Mladosti iz Molvi gdje smo trebali po meni uzeti pokoji bod – kazao je Ruža.

Pojašnjava kako se polako vraćaju ozlijeđeni igrači te kako bi u nadolazećim kolima trebao to biti Graničar kojeg svi poznaju.

U nadolazećem derbiju prednost daje Kalinovcu

Derbi kola igra se u subotu u Kalinovcu, gdje istoimeni domaćin dočekuje Mladost iz Kloštra Podravskog. Ruža je kratko prokomentirao ovu utakmicu.

– Kloštar je protiv nas izgledao odlično, posebno s onim Brazilcem u napadu (Borges, op.a). Nakon toga, izgubili su kod kuće od Ferdinandovca. Očito su oni isto toplo, hladno. Kalinovcu bi dao blagu prednost isključivo zbog prednosti domaćeg terena – naglasio je.

Derbi kola je u Kalinovcu // FOTO: Toni Peršinović

Što se tiče iznenađenja, pozitivnih ali i negativnih, Ruža je uz njih, istaknuo i Bratstvo koje se s tek jednim bodom više od Graničara, nalazi na pretposljednjem mjestu na prvenstvenoj ljestvici.

– S obzirom na to da su i sami najavljivali borbu za sam vrh ljestvice, neshvatljivo mi je što se dogodilo. A što se tiče pozitivnih iznenađenja, svakako bih istaknuo Kalinovca – zaključio je.


Raspored sedmog kola Elitne županijske nogometne lige:

05.10.2024 16:00 Kalinovac NK Kalinovac – NK Mladost Kloštar
05.10.2024 16:00 Cvetkovec NK Tehničar – NK Podravac
06.10.2024 11:00 Kunovec NK Bratstvo – NK Tomislav Radnik
06.10.2024 16:00 Imbriovec NK Borac – NK Močile
06.10.2024 16:00 Ferdinandovac NK Ferdinandovac – NK Graničar (L)
06.10.2024 16:00 Prugovac NK Prugovac – NK Osvit
06.10.2024 16:00 Drnje NK Tomislav – NK Mladost Molve

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Đurđevac

VIDEO Čarobni prizori iz grada Picoka podsjetili na ljepote bisera našeg turizma

Čarobni prizori dolaze nam iz grada Picoka. Video koji je objavio Mario Fuček, direktor Turističke zajednice Grada Đurđevca, prikazuje sve...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×