11.5 C
Koprivnica
Petak, 4. listopada 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Sedmo kolo

[1.ŽNL] Megaderbi Podravca i Omladinca, Rumek: Atmosfera u klubu je odlična, kako i ne bi s obzirom na rezultate
[

Što se tiče nadolazećeg derbija, Rumek naglašava, neka bolji pobijedi.

Ne propustite

Došli smo do polovice prvog dijela Prve županijske nogometne lige. Stanje na tablici polako se bistri. Trenutno vrh tablice predvodi Podravec sa 16 osvojenih bodova, tri više od drugoplasiranog Miklinovca. Treće mjesto trenutno dijele Omladinac i Sloga s 11 osvojenih bodova.

Na dnu tablice nalazi se Graničar iz Novog Virja koji je ima sakupljena dva boda. No nema potrebe za panikom u Novom Virju, jer bregovska Mladost i Viktorija imaju tek dva boda više, dok Drava iz Novigrada Podravskog koja se smjestila na 11 mjestu trenutno ima pet sakupljenih bodova.

Derbi sedmog kola igra se u Herešinu gdje domaćem Omladincu u goste dolazi vodeći Podravec. Riječ je o uvijek zanimljivom susretu za kojeg vjerujemo da će i ovog puta odisati zanimljivim duelima i mnoštvom publike.

Atmosfera u klubu je odlična

Upitali smo Anu Rumek, predsjednicu Podravca, kakvo je stanje u ekipi, ali i kakva su očekivanja od nadolazećeg derbija.

– Moram priznati da smo očekivali dobar početak sezone, no ovo do sada ja zaista odličan ulazak u sezonu. Imamo pet pobjeda i tek jedan remi, što je i više nego dobar početak – naglasila je Rumek.

Ana Rumek, Barbara Šomoci, Torčec
Foto: Ivan Balija

Dodala je kako su, kao i svaki klub, imali očekivanja i ciljeve prije početka sezone.

– Prije svega očekivali smo dobru i pozitivnu atmosferu u klubu i u ekipi. To je važan preduvjet svakog rezultata. Ulaskom u viši rang nude se novi izazovi. Svakako nam je cilj ostati u vrhu, među boljim i kvalitetnijim ekipama – pojasnila je.

Podravec prošlog tjedna prvi puta nije uspio uzeti puni plijen. Na domaćem su terenu remizirali s Rudarom iz Glogovca. Predsjednica je pojasnila kako ovaj “kiks”, koji je pokvario savršeni niz, i nije neko iznenađenje.

– Unatoč tome što smo bili bolji na terenu, nismo iskoristili svoje šanse za gol. Dvije ozljede važnih igrača uvelike su utjecale na samu igru i u konačnici, na rezultat. Možda smo se malo i opustili, olako shvatili protivnika i navikli da smo svakoj ekipi prije zabili dosta golova i eto nam bod, to je nogomet – konstatirala je.

Neka bolji pobijedi

Što se tiče nadolazeće utakmice, Podravec u nedjelju gostuje kod Omladinca u Herešinu. Riječ je o utakmici koja se već godinama smatra derbijem lige, bez obzira u kojoj ligi igrali.

– Utakmice Omladinca i Podravca uvijek su bile i budu posebne, drugačije, uvijek budu derbiji. Tako će sigurno biti i u nedjelju. Meni osobno najvažniji je fair play, korektan odnos među ekipama, korektan odnos prema trenerima i klupi. Kao što sam i prošle sezone rekla prije ove utakmice, bolji neka pobijedi – kazala je Rumek.

ŽNL, Herešin - Torčec
Utakmice između Podravca i Omladinca oduvijek su bile pune zanimljivih duela te praćene brojnom publikom // Foto: Ivan Balija

Što se tiče stanja u ekipi, predsjednica pojašnjava kako je dobro, što je i raumljivo s obzirom na to kakve su rezultate do sad postigli.

–  Dečki imaju dobar i korektan odnos međusobno, poštovanje i prijateljski odnos prema treneru i Upravi kluba – kazala je.

Što se tiče očekivanja za ovu sezonu, Rumek oprezno govori kako je prvenstvo tek u prvoj četvrtini.

– Ne treba imati prevelika očekivanja, zaista treba ići korak po korak. Trening po trening, utakmicu po utakmicu i sve će biti onako kako treba biti – kazala je.

Za kraju smo upitali ima li kakvih iznenađenja do sada u prvenstvu bilo pozitivnih ili negativnih po njoj, a što se tiče drugih ekipa, na što je kazala kako se svašta zanimljivo izdogađalo. Zaključila je kako su situacije u ekipama različite te kako smatram da je možda prerano za odgovor na to pitanje.


Raspored sedmog kola Prve županijske nogometne lige:

05.10.2024 16:00 Koprivnica NK Miklinovec – NK Drava (PS)
06.10.2024 16:00 Vojakovac NK Viktorija – NK Lipa
06.10.2024 16:00 Novigrad Podravski NK Drava (NP) – NK Starigrad
06.10.2024 16:00 Glogovac NK Rudar (G) – NK Prekodravac
06.10.2024 16:00 Herešin NK Omladinac – NK Podravec
06.10.2024 16:00 Peteranec NK Panonija – NK Mladost Bregi
06.10.2024 16:00 Koprivnički Ivanec NK Sloga – NK Graničar (NV)

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Ima stila

Gradska vijećnica zabljesnula u divnoj haljini, jasno je zašto je bila među najljepšim Hrvaticama

Đurđevačka gradska vijećnica Anja Vujčić, poznato je, itekako ima stila. Kako i ne bi kada se prije desetak godina i...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×