7.9 C
Koprivnica
Nedjelja, 20. listopada 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Skromni čovjek nema perilicu

FOTO/VIDEO Mladen: Kad naučite ovako prati rublje, više bez toga ne možete
F

Moj dom nije bogzna što, ali meni je super. Teško je kad čovjek ostane sam, ali život ide iz dana u dan i pomalo, kazao je Mladen Majdak

Ne propustite

Mladen Majdak (57) dobra je duša sela, Ivanca Križevačkog, gdje živi. Šaljivdžija, uvijek spreman pomoći svakome, do prije nekoliko godina živio je u potpuno neljudskim uvjetima. Stara kuća prijetila je urušavanjem, a on sam boravio je u svega jednoj prostoriji, bez prozora i grijanja. Teška sudbina i nesnalaženje u životnim izazovima potaknuli su čelne ljude sela na akciju.

Ivanec Križevački, branitelj
Dom Mladena Majdaka uređen je zahvaljujući dobroti vlasnika tvrtke KTC i zalaganju predsjednika Mjesnog odbora Stjepana Matejaša // Foto: Ivan Balija

Tako je na inicijativu Mjesnog odbora Ivanec Križevački, točnije njegova predsjednika Stjepana Matejaša, uređen skromni dom Mladena Majdaka, hrvatskog branitelja. On je organizirao skupljanje donacija, a mnogo je pomogla i tvrtka KTC u kojoj je Matejaš zaposlen. Tvrtka, dodajmo, posebno vlasnik Ivan Katavić, često pomaže pojedincima u potrebi, no nikad nema potrebu o tome javno govoriti, što daje još veći značaj njihovu činu i suosjećajnosti. Tako je bilo i u ovom slučaju, a što je sve napravljeno u domu Mladena Majdaka, ispričao nam je Stjepan Matejaš.

Ivanec Križevački, branitelj
Foto: Ivan Balija / Napokon ima dom dostojan čovjeka

– Popravili smo krov, dimnjak, struju, prostorije presvukli knaufom. Bilo je mnogo prozora-otvora na kući, no svi su dobili plastičnu stolariju. Kupili smo mu i novi krevet, deku, stol, stolice, peć, hladnjak i još mnoge druge sitnice. Kad smo sve uredili, gazda (Katavić, op.a) još mu je donio košaru s raznim proizvodima – ispričao nam je Matejaš, koji se osobno jako angažirao da se čovjeku pomogne u jadu i bijedi te osiguraju uvjeti dostojni ljudskog bića.

Na toj pomoći Mladen Majdak vrlo je zahvalan.

Ivanec Križevački, branitelj
Mladen Majdak hrvatski je branitelj // Foto: Ivan Balija

– Moj dom nije bogzna što, ali meni je super. Zahvalan sam na pomoći, sam to nikad ne bih mogao, morao bih otići iz kuće, ali nemam kamo – ispričao nam je Majdak. Živi sam već 35 godina, i to sa svega 152 eura kao nezaposleni hrvatski branitelj. Naravno, od tih prihoda ne može se živjeti pa ide u nadnice po selu.

– Što ću doma sjediti kad mogu nekom pomoći. Operem si suđe, kuham, a ručno i perem rublje. Hvala predsjedniku Mjesnog odbora Stjepanu Matejašu što se založio za mene jer svi su bili protiv mene. Hvala i gospodinu Kataviću koji mi je sve platio – kazao je Mladen Majdak. Nažalost, nema obitelj na koju može računati. Ima samo sestru s kojom nije u najboljim odnosima, a nikad se nije ženio pa nema ni djece.

Ivanec Križevački, branitelj
Mladen se nikad nije ženio // Foto: Ivan Balija

– Teško je kad čovjek ostane sam, ali život ide iz dana u dan i pomalo – kazao je sjetno i onda nastavio u svom veselom i šaljivom tonu. Pokazao nam je kako se pere rublje u lavoru “ribaćom kefom”.

– Neću vam pokazivati, jer kad naučite tako prati, više nećete moći bez toga – napomenuo je na početku u šali Majdak, a onda se primio četke i temeljito oprao traperice koje su se nekoliko dana odmakale u vodi s deterdžentom. Priznaje kako je pravi maher za taj posao jer perilice rublja nema, a onda nakon svega dodao:

– Možda se sada i koja dama zainteresira za mene – zaključio je sa smiješkom.

Ivanec Križevački, branitelj
Rublje pere u lavoru pred kućom // Foto: Ivan Balija

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Krš i lom

Jurica i Nenad porazbijali kafić, stol završio u zidu, izbili vrata… “J**** ti mater, ne znaš u koji si grad došao?”

Jurica i Nenad napravili su pravi krš i lom u jednom varaždinskom kafiću, a svemu je pripomogao i alkohol. Općinski...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×