12.4 C
Koprivnica
Četvrtak, 3. listopada 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
EHF Liga prvakinja

Podravkašice u subotu na novom teškom ispitu, Obrvan o Metzu: Sve su igrale “na gol”, no svejedno imaju vrlo ubojitu tranziciju
P

Subotnji protivnik Metz ima dvije pobjede i remi, no u posljednjem su kolu jedva izvukle živu glavu kod norveškog Storhamara 28:29.

Ne propustite

Nije ždrijeb mazio ekipu Podravke Vegete na početku ove sezone EHF Lige prvakinja. Krim (Slo), FTC (Mađ), CSM (Rum) pa sad i gostovanje u francuskoj kod Metza. I sam pogled na tablicu govori kako se radi o četiri najbolje momčadi u Grupi A.

Podravkašice još uvijek čekaju svoj prvi bod u Ligi prvakinja, kao i danski Nykobing koji je na zadnjem mjestu zbog gol razlike, ali i Budućnost u Grupi B. No, rukometašice Ivice Obrvana zaslužile su mnogo više, jer mogle su ili trebale imati najmanje dva boda poput petoplasirane Glorie (Rum), možda i tri, a i četiri boda ne bi bila iznenađenje; sudeći prema prikazanoj igri to svakako ne bi bilo čudno.

Od Krima su naše djevojke bile bolje no “zahvaljujući” osam promašenih sedmeraca upisale poraz s jednim golom razlike. Bila je prilika iskupiti se kod kuće i protiv Rumunjki, međutim i u toj utakmici dogodio se poraz od minus 1. Kod FTC-a, možda i glavnog favorita Grupe A, ali i čitavog natjecanja baš nije išlo, niti su bile blizu.

Obrvan i djevojke imaju se pravo nadati // FOTO: Ivan Brkić

Subotnji protivnik Metz ima dvije pobjede i remi, no u posljednjem su kolu jedva izvukle živu glavu kod norveškog Storhamara 28:29. Dobra vijest za Podravku, možda ne već za utakmicu s Metzom, no svakako za iduće kolo kod rumunjske Glorie je činjenica da se rukometu nakon teške ozljede vratila vanjska igračica Tina Barišić.

– Metz je sigurno nezadovoljan kako je odigrao prva tri kola, sve je bilo ‘na gol’, jednu su pobijedili dva razlike te su se mučili. Gledali smo te utakmice, pripremali se na njih, oni su tražili formu. Ono što nam baš ne ide u prilog je to što nisu imali reprezentativno okupljanje, cijeli klub je bio zajedno, treniraju već 15 dana – ističe Obrvan uoči utakmice i dodaje kako imaju jednu od najjačih tranzicija po postignutom golu ili izgubljenoj lopti protivnica gdje krila unaprijed idu, ne trošeći previše vremena.

– Čitava naša vanjska linija mora biti koncentrirana te prvi ‘goniči’ ili ‘hvatači’ tih krilnih igračica za individualnu čistu kontru, ali isto tako kada krenu u produženi val prema naprijed, šest na šest, da budu dosljedne do kraja jer tu postižu puno golova. Igraju klasični francuski rukomet u obrani i napadu, što mnogim ili svim ekipama ne odgovara, ali to je tako i moramo se prilagoditi – dodao je trener Obrvan i potvrdio ono što se i očekivalo, Tina Barišić ipak neće na put u Francusku radi “mirnijeg” uvođenja u formu.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Odlična ideja

Udomite napuštene pse iz ove podravske općine i dobit ćete 400 eura po životinji!

Kako doznajemo, podravska općina Koprivnički Ivanec odlučila je značajnije se pobrinuti o napuštenim psima te poticati njihovo mikročipiranje kao...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×