15.2 C
Koprivnica
Nedjelja, 6. listopada 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Odlični podaci

Đelekovec apsolutni rekorder po izdvajanju za vrtićarce u cijeloj zemlji, u top 10 Ivančani, ali i Virovci
Đ

Dodajmo kako su Ivančani na visokom šestom mjestu u zemlji po trendu povećanja ulaganja u predškolski odgoj s gotovo 600.000 eura.

Ne propustite

Ako je suditi po podatcima koje je analizirao portal načelnik.hr, podravska općina Đelekovec apsolutni je rekorder po izdvajanju za vrtićarce, to jest predškolski odgoj.

Đelekovec je uvjerljivo na broju jedan po ulaganju po stanovniku sa čak 868 eura. Slijedi ga Nova Bukovica s, primjerice, izdvojenih 441 euro. Usto, dodajmo i kako je Općina Đelekovec, kad je riječ o konsolidiranom proračunu također izdvojila najveći udio za predškolsko obrazovanje i to čak 64 posto. Nakon Đelekovca slijedi Netretić s “tek” 47 posto, a listu top 10 zatvara naš Koprivnički Ivanec s udjelom od 29 posto.

Dodajmo kako su Ivančani na visokom šestom mjestu u zemlji po trendu povećanja ulaganja u predškolski odgoj s gotovo 600.000 eura. Na devetom mjestu je Virje s 866.000 eura ulaganja. No, Ivančani imaju veći rast u odnosu na 2022. godinu.

Novi vrtić u Đelekovcu // Foto: Općina Đelekovec

– Općina Đelekovec najviše je lani izdvojila za predškolsko obrazovanje, a ujedno i najviše izdvojila po stanovniku. Jedna je onih koja dobiva novi vrtić financiran sa 70 posto sredstvima iz NPOO-a te drugih europskih i nacionalnih izvora. Vrtić sadržava prostor za dvije odgojne skupine, prostorije za odgajatelje te prostorije kuhinje i sanitarija – doznajemo, a lani su tako za predškolski odgoj izdvojili ukupno 1,1 milijuna eura.

FOTO Uskoro otvorenje novog vrtića, za njega su “povukli” više sredstava nego što ima cijeli godišnji proračun

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

tradicionalna manifestacija

FOTO/VIDEO Sunčan dan i Motivi na trg privukli posjetitelje koji i danas uživaju u svim sadržajima

Nedjeljno jutro u Koprivnici započelo je veselo i dinamično na Zrinskom trgu, gdje se nastavlja bogat program posljednjeg dana...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×