11.8 C
Koprivnica
Četvrtak, 3. listopada 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Gradsko vijeće

Polugodišnje izvješće gradonačelnika dobilo “zeleno svjetlo”, Janči: Trudimo se poboljšati kvalitetu života naših građana
P

Gradonačelnik je nabrojio brojne projekte koji su u procesu realizacije, a naglasio je i kako imaju 14 projekata koji čekaju novo programsko razdoblje.

Ne propustite

Gradsko vijeće Đurđevca usvojilo je danas polugodišnje izviješće o radu gradonačelnika Grada Đurđevca. Đurđevački gradonačelnik Hrvoje Janči kazao je kako je poslovanje Grada i gradskih ustanova dobro te kako se sredstvima upravlja na ekonomičan način.

– Imamo dobru suradnju s tijelima na nacionalnoj razini, te se neki projekti i realizacija, a što se prije čekalo, sada mnogo brže odvijaju. Zapravo, glavnina vremena “troši” se na realizaciju projekata. Trudimo se koristiti europska sredstva u svim segmentima kako bismo popravili, odnosno poboljšali razinu usluge prema našim građanima te im poboljšali kvalitetu života – kazao je Janči.

U tijeku realizacija brojnih projekata

Gradonačelnik je istaknuo dva projekta koja su u pripremi, odnosno realizaciji.

– To su kupnja zgrade za realizaciju projekta glazbene škole. To je upravo posebna točka na današnjem gradskom vijeću (kasnije je usvojena jednoglasno op.a.). Kupit ćemo zgradu Fine kako bismo realizirali dugogodišnji san o vlastitoj glazbenoj školi. Drugi projekt je dogradnja Osnovne škole Đurđevac – kazao je gradonačelnik.

Pojasnio je kako se radi o nešto više od 3000 kvadratnih metara dogradnje kojom će se napraviti 12 učionica, šest kabineta, restoran, kuhinja, nova kotlovnica, sportska dvorana, borilačka sportska dvorana, vanjski tereni… Projekt je vrijedan oko 10 milijuna eura te će biti 100 posto financiran iz europskih sredstava.

180724 Gradsko vijeće Grada Đurđevca, hrvoje janči
Foto: Valentino Štefanek

– Napravljen je javni uvid u glavni projekt, napisana je građevinska dozvola, Ministarstvo je dalo suglasnost za projekt. Već ovaj mjesec očekujemo potpis ugovora o sufinanciranju projekta u 100 postotnom iznosu. Do kraja godine se nadamo da ćemo odabrati izvođača te da ćemo na proljeće slijedeće godine početi s radovima – kazao je Janči.

Od projekata koji su u provedbi, gradonačelnik je istaknuo gradnju Centra za starije osobe, te se očekuje uskoro polaganje kamena temeljca i početna konferencija projekta. Kazao je kako se planira završetak radova do rujna sljedeće godine, dok se početak rada očekuje 1. siječnja 2026. godine.

Pri kaju brojni projekti

Također istaknuo je i rekonstrukciju glavnog gradskog trga, čija je realizacija u finalnoj fazi te se očekuje završetak projekta do kraja ove godine.

– U fazi smo i energetske obnove sve četiri područne škole, u Mičetincu, Čepelovcu, Gudrovcu i Sirovoj Kataleni. Riječ je o kompletnoj energetskoj obnovi te unutarnjem uređenju učionica i sanitarnih čvorova i podova u ostalim prostorijama – pojasnio je gradonačelnik te istaknuo i projekt gerontodomačica koje brinu o 250 korisnika.

Uz sve ove projekte, gradonačelnik je izdvojio i dva projekta koja su prijavili za financiranje iz EU sredstava.

– Prvi je obnova i opremanje Obrtničkog doma, vrijedne dva milijuna eura. Prikupili smo maksimalan broj bodova te čekamo rezultate natječaja. Drugi projekt je STEM, odnosno popularizacije znanosti, a koji radimo sa Zajednicom tehničke kulture – kazao je gradonačelnik te naglasio kako imaju u pripremi još 14 projekata za koje čekaju novo programsko razdoblje.

Željko Lacković, predsjednik Gradskog vijeća dodao je kako se Grad Đurđevac ponovno našao među najboljih 10 gradova po povlačenju europskih sredstava po stanovniku.

gradsko vijeće đurđevac
Foto: Ivan Brkić

– To je još jedan dokaz aktivnosti gradske uprave na čelu s vama – kazao je Lacković.

Javila se i oporba

Oporbeni vijećnik Rajko Gašparić iz redova HDZ-a, pohvalio je izvješće gradonačelnika naglasivši kako mu je drago što centralna vlast na čelu s premjerom Andreom Plenkovićem prepoznala kvalitetu projekata Grada Đurđevca. Za riječ se javio i Marko Fucak iz SDP-a kazavši kako će glasati suzdržano jer neke njegove ideje nisu bile podržane, poput nabavke kombija za električni javni prijevoz. Dodao je kako mu je drago što grad napreduje munjevitom brzinom no kako su mogući propusti kad se tako radi.

Lacković je dodao kako lokalna predstavnička tijela trebaju težiti zajedničkom djelovanju na postizanju dobrobiti za građane.

– Vaši prijedlozi su usvajani i mi vas pozivamo da budete dio obitelji u Gradskom vijeću koja doprinosi razvoju našeg grada i kritikom kao što radite. Slobodno kritizirajte, ali slobodno glasajte i za, jer svaki vaš konkretni prijedlog se prihvaća – zaključio je Lacković.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Đurđevac

VIDEO Čarobni prizori iz grada Picoka podsjetili na ljepote bisera našeg turizma

Čarobni prizori dolaze nam iz grada Picoka. Video koji je objavio Mario Fuček, direktor Turističke zajednice Grada Đurđevca, prikazuje sve...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×