20.7 C
Koprivnica
Četvrtak, 10. listopada 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
dan u vrtiću

Počinju radovi na dogradnji vrtića u Kloštru Podravskom za još dvije skupine, L. Presečan: Imamo jako dobar stručni tim za rad s djecom
P

Vrtić bi trebao biti potpuno izgrađen i opremljen te bi već slijedeće školske godine prvi vrtićarci trebali ući u nove prostore

Ne propustite

Općina Kloštar Podravski veliko je gradilište. Od najmodernije tržnice čija je izgradnja u tijeku do projekata Termi Kloštar te Staračkog doma za kojeg se čeka raspisivanje natječaja.

Tako je i s najmanjima, kojima je prije nekoliko godina izgrađen novi vrtić, a čiji su kapaciteti na sreću popunjeni. Upravo zbog potrebe za novim mjestima, svakog bi dana trebala započeti nadogradnja za još dvije vrtićke skupine.

Već sljedeće godine dobivaju novi prostor za 40 djece

Lucija Presečan, voditeljica objekta, pojasnila je kako imaju dvije odgojene skupine.

– Imamo mješovitu vrtićku skupinu za djecu uzrasta od tri do šest godina te mješovitu jasličku od jedne do tri godine. Sve skupa je 40-ero djece, 25 u vrtićkoj te 15 u jasličkoj skupini. Kapaciteti su nam potpuno popunjeni. Sva upisana djeca su iz Kloštra Podravskog, a neke smo morali i odbiti jer nismo imali dovoljno kapaciteta. Trebala bi u bližoj budućnosti započeti nadogradnja vrtića za dodatne dvije vrtićke skupine. Koliko smo upućeni do kraja 2025. godine trebali bi biti gotovi nadograđeni prostori – kazala je te dodala kako su imali upita i iz okolnih općina za smještaj u vrtić, no kako su ih morali odbiti baš kao i neke iz područja Općine Kloštar Podravski zbog manjka kapaciteta.

Dodala je kako bi novi prostori trebali biti kapaciteta dodatnih 40-ero djece, što bi trebalo biti dovoljno kapaciteta za svu djecu iz Kloštra Podravskog, ali i za pokoje dijete iz okolnih općina.

Uskoro kreće program engleskog jezika, a možda i talijanskog

Lucija Presečan pojašnjava kako, osim redovnog rada vrtića, imaju i program predškole, a uskoro će započeti i program engleskog jezika.

– Ove godine imamo 26 polaznika podijeljenih u dvije vrtićke skupine od ponedjeljka do četvrtka. Drugi program trebao bi početi 1. studenog, a riječ je o engleskom jeziku. Osim toga, u planu nam je imati i program talijanskog jezika, ako neće biti ovdje traženo, onda ćemo taj projekt održati u našem matičnom vrtiću u Koprivnici – pojasnila je.

vrtić kloštar podravski
Foto: Valentino Štefanek

Voditeljica kaže kako je svaki dan u vrtiću zanimljiv i izazovan.

Prošle godine svemir, ove godine životinje

Dodaje kako svake godine provode neki projekt. Kaže da kod djece vlada velik interes za životinje pa je tako ovogodišnji projekt na temu farme.

– Prošle smo godine imali projekt na temu svemira. Složili smo mali kutić s motivima isključivo na tu temu. Tako smo imali malu svemirsku postaju. Provodili smo različite aktivnosti vezane za taj projekt. Osim toga imamo i tjedne i mjesečne programe – pojasnila je.

Dodaje kako u sklopu vrtića nalazi se i igralište na kojem djeca često borave.

– Djeca jako vole biti vani i igrati se. Tako da čim spremimo užinu, obučemo se i idemo van – naglašava.

vrtić kloštar podravski
Foto: Valentino Štefanek

Dobar stručni tim za rad u vrtiću

Ističe kako kako ovaj posao radi skoro četiri godine, kazavši kako se vidi veliki napredak u radu.

– Puno više surađujemo sa zajednicom, nego što je to bilo na početku, više je posjeta brojnih udruga i ljudi. Posebno smo aktivni u radu s našim sumještanima treće životne dobi, super surađujemo i sa školom, ali i drugim udrugama, obrtima i ljudima s prostora općine. Imamo radionice čak i za roditelje – kazala je.

Dodaje kako će sigurno ove godine otići u posjetu OPG-ima jer djeca jako vole posjete i najbolje uče na primjerima.

vrtić kloštar podravski
Foto: Valentino Štefanek

Voditeljica ističe i jako dobru suradnju s Općinom Kloštar Podravski.

– Imamo i jako dobar stručni tim. Svaki drugi tjedan dolazi nam logoped u što su uključena sva djeca, a sve je besplatno u sklopu vrtića – pojasnila je voditeljica uz koju još u vrtiću rade i Josipa Šimeg, Magdalena Rođak te Anita Fundić.

Investicija vrijedna pola milijuna eura bit će u potpunosti sufinancirana

Siniša Pavlović, načelnik Općine Kloštar Podravski, naglasio je kako je iznimno sretan što je vrtić popunjeni te što će uskoro započeti s nadogradnjom za dvije nove vrtićke skupine.

– Nedavno smo potpisali u Čakovcu ugovor s premjerom Andrejom Plenkovićem za nadogradnju vrtića. Vrijednost investicije je 500.000 eura za dvije odgojne skupine, odnosno 40-ero djece. Otkupili smo zemljište, napravili građevinsku dozvolu i napravili glavni projekat – pojasnio je načelnik te istaknuo kako će nadogradnja vrtića biti u potpunosti sufinancirana.

Foto: Valentino Štefanek

Dodao je kako raspisan natječaj na kojem je ponuda tvrtke Bistra bila najbolja te je ona dobila posao.

– Kroz koji dan trebali bi započeti radovi na dogradnji. Vrtić bi trebao biti potpuno izgrađen i opremljen te bi već slijedeće školske godine prvi vrtićarci trebali ući u nove prostore. Općina veliku brigu vodi o mladima što dokazuje i potreba proširenja vrtićkih prostorija. Imamo povećanje broja upisane djece i u prvim razredima, što me jako veseli – zaključio je načelnik.

Programski sadržaj nastao u suradnji s općinom Kloštar Podravski

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Posljedice

“Majstor” koji se mortus pijan skršio na benzinskoj ostao bez vozačke i više od 1500 eura!

"Majstor" koji se s čak 3,14 promila zabio u parkirani automobil na benzinskoj jučer je bio na sudu. Riječ je...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×