21.8 C
Koprivnica
Utorak, 8. listopada 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Bogata manifestacija

JESEN U ĐELEKOVCU Uživanje u požirakima, gastro delicijama, kestenijadi, zanimljivim programima tijekom cijelog mjeseca
J

U subotu će se održati prvi festival tradicije i kreativnosti u Đelekovcu nazvan „Đelekovečki spomenki i požiraki“.

Ne propustite

Jesen u Đelekovcu, bogata manifestacija koja će pružiti niz kulturnih i gastronomskih događaja, počinje ovoga petka.

Upravo u petak će se obilježiti 120. obljetnice osnutka knjižnice u Đelekovcu. Prigodni program održat će se u Domu kulture „Pajo Kanižaj“ uz prezentaciju o osnutku i povijesti rada knjižnice u Đelekovcu te kulturno-umjetnički program polaznika vrtića i škole iz Đelekovca, članova udruge Vendi, glumačke skupine i zbora. Uz to bit će postavljena prigodna izložba knjiga i dokumenata đelekovečkog književnog kruga. Podsjetimo, Đelekovec je rodno mjesto književnika Mihovila Pavleka Miškine i Paje Kanižaja, ali i drugih pisaca.

Požiraki // Foto: TZ područja Središnje Podravine

U subotu će se održati prvi festival tradicije i kreativnosti u Đelekovcu nazvan „Đelekovečki spomenki i požiraki“. To će biti prvi gastronomski sajam posvećen promociji zaštićenog umijeća izrade požiraka – tradicionalne đelekovečke tjestenine za juhu koje njeguju članice Društva žena iz Đelekovca. Osim ovog društva žena na manifestaciji će jela od tijesta predstaviti još desetak udruga žena s područja Podravine. Bit će predstavljeno i novo izdanje knjižice s tradicionalnim đelekovečkim jelima i đelekovečki suveniri.

Sajam će se održavati u središnjem parku u Đelekovcu od 10 do 13 sati. Dijelit će se juha s knedlicama i požirakima, a za gastronomsku ponudu pobrinut će se i članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Đelekovca koji će također u subotu od 12 sati imati Dan otvorenih vrata u svojem vatrogasnom domu. Ondje će biti šator pod kojim ćete od 12 do 17 sati besplatno moći degustirati roštilj, lovački gulaš i pržene ribe, a od 17 sati počet će zabava uz tamburaše.

Kestenijada će se održati 24. listopada u središnjem parku, a manifestacija se nastavlja i u studenom. U nastavku pogledajte cijeli program.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

A joj

Netko je ispred koprivničke škole imao sat likovnog na platnu – a platno je bijeli mercedes!

Dakle, pouka ove priče bila bi, imate li bijeli auto, još pogotovo ako je ovako lijep mercedes nije baš...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×