15.2 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 7. listopada 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Post festum

NAKON TUČNJAVE U CENTRU Policija za ePodravinu: Koprivnica je sigurna, manjine sigurno nisu glavni krivac za probleme
N

Ne možemo kontinuirano biti u kontaktu sa svakim građaninom ili očekivati da će nam bilo koji pojedinac dojaviti baš svaku negativnost koju doživljava u svojoj okolini - poručuju u policiji.

Ne propustite

Koprivničku javnost, pogotovo one koji su se zatekli u tom trenutku u centru grada, prilično je uznemirila prošlotjedna masovna tučnjava kod Florijanskog trga. Palice, šake, noge… nema što nije udaralo te kišne srijede 2. listopada u popodnevnim satima.

Privedeno je i na sud “dopremljeno” 12-ero sudionika, kojima su izrečene i kazne za “samo” narušavanje javnog reda i mira. Maloljetnik je dobio sudski ukor, većina kazne od 500-tinjak eura, a najveća je bila 1880 eura. Neki su pak dobili i uvjetne zatvorske kazne. Bila je to prilika i da u koprivničkoj policiji pokušamo doznati moraju li se građani bojati za svoju sigurnost ili je to samo jedan od onih slučajeva koji se periodično eto – dogode.

Koprivnica je sigurna – nema loših trendova

– Kad gledamo pokazatelje sigurnosti, kako na našem tako i na nama okolnim područjima, možemo zaključiti da su Koprivnica i naša županija sigurni. Izolirani slučajevi ponekad na neki način uznemire javnost i izazovu povećanu pažnju medija, ali to nije učestalo i prije svega ovisi o pojedincima, a ne o navikama društva – ističu u Policijskoj upravi koprivničko-križevačkoj te navode kako je ovo u centru grada bio izolorani slučaj.

– To se nikako nije moglo predvidjeti. Napominjemo da se radi o izoliranom slučaju te da se na području Policijske postaje Koprivnica, ali i cijelog područja koje pokriva Policijska uprava koprivničko-križevačka ne bilježi kontinuitet takvih protupravnih ponašanja – naglasili su te dodali kako nije čudno da se dogode slučajevi koji se ne mogu predvidjeti i koje policija, sukladno tome, ne može spriječiti.

– Takvih događaja je nažalost uvijek bilo i bude – poručili su.

Kazuju kako su na konkretni događaj reagirali vrlo brzo i u najkraćem roku s dovoljnim brojem policijskih službenika. Brzo su navode, uspostavili narušeni javni red i mir te uhitili sve sudionike. Posebno su istaknuli kako prilikom postupanja nije bilo ozlijeđenih policijskih službenika, kao što se nakon događaja pisalo iz neslužbenih izvora.

tučnjava Koprivnica, florijanski trg
Mnoštvo policije bilo je vrlo brzo u centru grada // Foto: ePodravina.hr

Kad je riječ o pojedinim “nedjelima” i trendovima, koprivnička policija ne vidi niti jedan od njih koji bi ih posebno “digao na noge”. Povremeno se,  kažu, dogode razdoblja kada se ističu određena mjesta i vrijeme počinjenja prekršaja poput prosjačenja, odavanja pijančevanju na javnom mjestu i slično, no policija to, dodaju, brzo “riješi”. Javnost je posebno “okrenuta” prema određenoj manjini u prigradskim naseljima i dojam je da su među onima koji rade najviše problema, no policija ne misli tako.

Manjine nisu glavni problem

– Ne možemo posebno izdvajati bilo koju grupaciju, pa tako niti pripadnike neke manjine, a koje bismo držali “glavnim” krivcem za ono negativno što se događa na našem prostoru. Sigurno nam je zamjetno kako pojedinci u takvim situacijama privlače više pozornosti od drugih – potvrdili su u policiji i ponovili kako prostora za poboljšanje uvijek ima i tu prije svega računaju na suradnju s građanima koji su prvi u pogledu percepcije i osjećaja opće sigurnosti te o čijoj reakciji, u smislu pravovremenog signaliziranja o negativnim događanjima, ponajviše ovisi uspjeh našeg postupanja.

– Ne možemo kontinuirano biti u kontaktu sa svakim građaninom ili očekivati da će nam bilo koji pojedinac dojaviti baš svaku negativnost koju doživljava u svojoj okolini. Takve probleme nastojimo rješavati kroz Vijeća za prevenciju u lokalnoj zajednici. Članovi su u izravnijem kontaktu s građanima i mogu pravovremeno prepoznati njihove probleme, a sve kako bismo svoje ukupno djelovanje usmjerili upravo u tom pravcu – dodali su na kraju.

FOTO Sudionici velike tučnjave na Florijanskom trgu bili su na sudu, poznate su kazne

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

U našem kraju

FOTO Prizori veličanstvene rike jelena ostavljaju bez daha, Miroslav: Susreti s ovim predivnim životinjama su neopisivi

Doba godine je kada traje rika jelena, a te veličanstvene životinje mogu se često vidjeti i u našem kraju. Predivne...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×