19.3 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 7. listopada 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Uh

Subotnja “fešta” u Pitomači: Pijani tip vozio krivim smjerom, mladići sletjeli na polje, razbili auto na zid i stup…
S

Određena mu je mjera opreza zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od osam dana teje podnesen optužni prijedlog Općinskom sudu u Virovitici.

Ne propustite

Policija je zaustavila alkoholiziranog vozača u Pitomači kojemu sada prijeti velika kazna, a bilo je posla i s mladim vozačima koji su izazvali popriličan kaos.

Kako javljaju iz Policijske uprave, bilo je to u subotu oko 13.25 u redovnom nadzoru prometa.

– Taj 50-godišnji vozač osobnog automobila nije poštivao vidno postavljen prometni znak obaveznog smjera i nije koristio sigurnosni pojas. Izvršenim alkotestiranjem kod njega je  utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 2,15 g/kg – kažu iz policije.

Određena mu je mjera opreza zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od osam dana teje podnesen optužni prijedlog Općinskom sudu u Virovitici. Sada mu za vožnju pod utjecajem alkohola prijeti kazna od 1320 do 2650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zabrana upravljanja vozilom i negativni prekršajni bodova dok je za ostale prekršaje propisana novčana kazna u iznosu od 190 eura.

Također, u subotu oko 00.40 21-godišnjak je vozio kroz Pitomaču s 1.13 promila.

– Zbog neprilagođene brzine kretanja vozila i stanju ceste, izgubio je nadzor nad vozilom te je došlo do slijetanja na poljoprivrednu površinu i prevrtanja vozila na krov. Nastala je veća materijalna šteta – navode iz policije.

Mladom vozaču biti će izdan Obavezni prekršajni nalog zbog prekršaja neprilagođivanja brzine kretanja vozila na cesti u iznosu od 130 eura, za izazivanje prometne nesreće novčana kazna u iznosu od 130 eura i zbog prisutnosti alkohola propisana je novčana kazna u rasponu od 660 do 1990 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom i četiri negativna boda se upisuju u evidenciju.

Isti dan, oko 04.30 sati, 22-godišnji mladi vozač je pod utjecajem alkohola od 1,52 promila kroz Pitomaču.

– Zahvatio je bankinu te udario sa retrovizorom u metalni nosač prometnog znaka, zatim u smjerokazni stupić. U daljnjem kretanju vozila udario je u betonski zid , preko kojeg je sletio u putni kanal, a zatim je udario u betonski stup javne rasvjete – kažu iz policije. Nastala je samo materijalna šteta.

Mladom vozaču bit će izdan Obavezni prekršajni nalog zbog prekršaja ne kretanja sredinom obilježene prometne trake u iznosu od 30 eura, za izazivanje prometne nesreće novčana kazna u iznosu od 130 eura i zbog prisutnosti alkohola propisana je novčana kazna u rasponu od 1320 do 2650 eura ili kazna zatvora u trajanju do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom i šest negativnih bodova se upisuju u evidenciju.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Najbolji od najboljih

Imamo popis najboljih učitelja, nastavnika i profesora, Ministarstvo im daje nagradu od 1327 eura bruto

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je popis najboljih učitelja, nastavnika i profesora, njih 513 u školskoj godini 2023./2024., a...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×