24.1 C
Koprivnica
Utorak, 8. listopada 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Korisna sredstva

POTICAJI Đurđevac poduzetnicima daje i do 5000 bespovratnih eura
P

Grad Đurđevac prošle je godine isplatio oko 83.000 eura bespovratnih sredstava obrtnicima i poduzetnicima.

Ne propustite

Grad Đurđevac i ove godine nastavlja s kontinuiranim osiguravanjem sredstava za potpore u razvoju poduzetništva na području Grada Đurđevca.

Kako su naglasili iz đurđevačke Gradske uprave, program mjera poticanja razvoja poduzetništva sadrži 20 mjera za stvaranje povoljnog poduzetničkog okruženja. Kao i za djelovanje poduzetnika, razvijanje poduzetničke klime i osiguravanje preduvjeta za razvoj poduzetničkih aktivnosti na području Grada Đurđevca.

– Prošle je godine isplaćeno oko 83.000 eura bespovratnih sredstava obrtnicima i poduzetnicima. Želja nam je male proizvođače potaknuti na daljnju proizvodnju i zapošljavanja. U toj grani vidimo pozitivne trendove jer svake godine imamo sve više zahtjeva. Poduzetnici su do sada najviše koristili mjeru sufinanciranja nabave opreme, alata i strojeva. Poduzetnici za proizvodne djelatnosti mogu ostvariti potporu do 50 posto, odnosno u iznosu najviše do 5000 eura. Dok je za ostale djelatnosti moguće ostvariti najviše do 1500 eura. Još jednom pozivam sve poduzetnike da iskoriste ove mjere i unaprijede svoje poslovanje i proizvodnju – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Grad Đurđevac nudi i povoljne uvjete poduzetnicima za ulaganje u poslovne zone. Kao i savjetodavnu pomoć kod pisanja projekata za sve one koji ih pišu sami. Također je predviđeno i sufinanciranje troškova izrade projektnih prijedloga za sufinanciranje iz fondova EU odnosno trošak konzultanta.

– Potpore male vrijednosti dodjeljuju se iz Proračuna Grada Đurđevca kao bespovratna novčana sredstva u obliku subvencija, a zahtjevi se zaprimaju sve do iskorištenja sredstava, odnosno najkasnije do 15. prosinca 2024. godine – zaključili su.

Popis mjera s uvjetima i obrascima svi zainteresirani mogu pronaći na mrežnim stranicama Grada Đurđevca. 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Malo selo nadomak Križevaca

FOTO Sami skupili novac i uredili moderni društveni dom, Matejaš: Mladi su otišli u grad, a stari ostaju

U Ivancu Križevačkom, prigradskom naselju, posljednjih se godina mnogo toga izgradilo i napravilo za poboljšanje standarda života mještana ovog...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×