20.7 C
Koprivnica
Četvrtak, 10. listopada 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Elitna liga

Drnjanci u lokalnom derbiju traže bolju formu, Žuljić: Razočarali smo navijače, ali u nedjelju im idemo to vratiti
D

Veliki problem su nam izostanci iz treninga, što nam se nikad nije događalo, požalio se trener.

Ne propustite

Pred nama je još jedno kolo Elitne županijske nogometne lige. Ovog vikenda igraju se utakmice osmog kola, koje nam donosi sedam iznimno zanimljivih susreta.

Derbi kola igra se u Imbriovcu gdje trenutno drugoplasirani Borac dočekuje prvoplasirani Ferdinandovac. Uz ovu utakmicu, jedna od zanimljivijih bit će zasigurno ona u Đelekovcu gdje Osvitu u goste dolazi veliki susjedski rival Tomislav iz Drnja.

Stanje u ekipi nije najbolje

Popričali smo stoga s Marijom Žuljićem, trenerom i legendom Tomislava o nadolazećoj utakmici, ali i o stanju u ekipi.

– Stanje u ekipi nije najbolje. Konstantno imamo izostanaka. Doslovno svaku utakmicu fali po pet, šest igrača, što zbog poslovnih obveza, što zbog ozljeda i kartona. Stalno se borimo s tim problemom i nemamo neku konstantu. Zbog toga nismo uigrani kako bismo trebali biti – pojasnio je strateg Tomislava.

kup utakmica u Drnju
Foto: Vedran Tkalec

Dodao je kako mu uz izostanke s utakmica veliki problem zadaju i izostanci s treninga.

– Nikad nismo imali problema s treninzima i to mi je pomalo neshvatljivo. To im je kritika i to velika, jer bez treninga se ne može napredovati. Uvijek smo bili ekipa koja je radila na treninzima i ima neki plan. Tako da se na tom području moramo definitivno popraviti – požalio se trener.

Nisu se ovome nadali

Što se tiče stanja na prvenstvenoj ljestvici, Žuljić naglašava kako se ovome nisu nadali.

– Očekivali smo višu poziciju na tablici, gdje smo i trebali biti. No imali smo i malo loše sreće. Imali smo nekoliko utakmica gdje smo morali odvagnuti susret u kojima sam morao u tom trenutku dvoje igrača vaditi van jer nisu mogli izdržati cijelu utakmicu zbog ozljeda. Sve se to nakupilo. Imali smo negativan niz pa je došla i neka nesigurnost što se vidjelo i u nedjelju protiv Molvi. U toj smo utakmici gađali i stativu, prečku, imali smo devet kornera, ubačaje i šuteve, no falilo je malo sreće da lopta uđe u gol – kazao je Žuljić.

Pojasnio je kako se moraju okrenuti treninzima.

– Bit će onda i manje ozljeda, bit će veća motivacija i sigurnost igrača na terenu. Rast će samopouzdanje i sve će biti bolje. Ovako ako nastavimo i ako nećemo davati koliko bi trebali, naravno da nam se neće ni vratiti – konstatirao je.

061024 NK Tomislav Drnje - NK Mladost Molve
Foto: Valentino Štefanek

Trener je dodao kako je Elitna liga pun pogodak te kako se dogodilo da svaka ekipa može pobijediti bilo koju drugu ekipu u ligi.

– U nedjelju protiv Molvi utakmica je mogla završiti i drukčije. Sve utakmice koje smo dosad odigrali mogle su završiti na bilo koji način, doslovno su nijanse odlučivale. Liga ima koncentraciju kvalitete, vidljivo je to i na primjeru Tehničara koji nije prve dvije utakmice pobijedio, a sad je prvi. Mala je razlika u bodovima, ali i kvaliteti klubova. To je ono što smo godinama htjeli. Koliko god je glupa fraza, u ovoj ligi je stvarno istina da svatko svakoga može pobijediti – rekao je dodavši kako je to dobro za napredak nogometa, ali i atraktivnost utakmica.

U nedjelju veliki susjedski derbi

U nedjelju Tomislav gostuje u Đelekovcu kod velikog nogometnog rivala Osvita.

– Utakmica se igra u tom tradicionalnom jutarnjem terminu na koji se mnoge izvlače. Ne bih se na to izvlačio jer smo tamo igrali 100 puta tako da nam nije nepoznanica. Kao i svaku tekmu, i u ovu ćemo ući s namjerom da pobijedimo. Realno, razočarali smo dosta navijače tijekom ove sezone, idemo im to u Đelekovcu vratiti – kazala je legenda Tomislava.

Što se tiče iznenađenja, kako ugodnih tako i neugodnih u ligi, Žuljić govori kako je prije sezone bilo jako teško predviđati pozicije klubova.

NkTomislavD NkTomislavSiZ
Foto: Ivan Brkić

– Pitali su me koga vidim na prve tri i posljednje tri pozicije na ljestvici, rekao sam da to jednostavno ne mogu reći. Po nekakvim međusobnim pričama, svi su vidjeli Kloštar dosta nisko, a oni su visoko. Smatram da je Tehničar ipak neka mrvicu kvalitetnija ekipa od nas ostalih koji smo svi tu negdje. Legrad ima najmanje bodova, a smatram da je itekako kvalitetna ekipa i da mogu svakoga u ligi dobiti – pojasnio je Žuljić.

Nitko ni u jednu utakmicu ne ulazi kao favorit

Što se tiče derbija kola u kojem Borac na domaćem terenu dočekuje Ferdinandovac, pojasnio je kako ne voli komentirati druge ekipe te kako ne zna kakvo je njihovo stanje.

– Svatko ima svojih briga. Iz tjedna u tjedan se mijenja stanje, ovisi o jako puno faktora. Opet se vraćam na onu rečenicu da je liga kvalitetna i da svatko svakoga može dobiti. Ne igram kladionicu i ne volim prognozirati. Da netko mora pogađati rezultate u našoj ligi, mislim da nitko ništa ne bi pogodio – zaključio je.


Raspored osmog kola Elitne županijske nogometne lige:

12.10.2024 15:00 Legrad NK Graničar (L) – NK Prugovac
13.10.2024 10:00 Đelekovec NK Osvit – NK Tomislav
13.10.2024 15:00 Koprivnica NK Močile – NK Podravac
12.10.2024 15:00 Križevci NK Tomislav Radnik – NK Tehničar
13.10.2024 15:00 Kloštar Podravski NK Mladost Kloštar – NK Bratstvo
13.10.2024 15:00 Molve NK Mladost Molve – NK Kalinovac
13.10.2024 15:00 Imbriovec NK Borac – NK Ferdinandovac

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Posljedice

“Majstor” koji se mortus pijan skršio na benzinskoj ostao bez vozačke i više od 1500 eura!

"Majstor" koji se s čak 3,14 promila zabio u parkirani automobil na benzinskoj jučer je bio na sudu. Riječ je...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×