9.1 C
Koprivnica
Subota, 12. listopada 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
EHF Liga prvakinja

Podravka došla do prve pobjede u Ligi prvakinja, imale plus 13 pa vratile u život Rumunjke
P

Bila je to utakmica 5. kola EHF Lige prvakinja, a naše su djevojke tražile prve bodove u ovom natjecanju.

Ne propustite

Podravkašice su nakon teškog gostovanja u Francuskoj kod Metza upravo dovršile svoje vezano gostovanje u Rumunjskoj kod Glorie. Bila je to utakmica 5. kola EHF Lige prvakinja, a naše su djevojke tražile prve bodove u ovom natjecanju.

Koprivničanke su odigrale gotovo savršeno prvo poluvrijeme. Barem u obrani. Na kraju prvih 30 minuta velikih plus šest (7:13) za Podravku. U defanzivnom bloku sve je vrlo dobro funkcioniralo, a kad je i “prošlo” bila je tu Bešen koja je svojim obranama zatvarala vrata. Nisu Podravkašice dopuštale ni nepotrebne brze kontre, a ono što im je također bilo svojstveno, tehničke greške u napadu – svedene su na minimum. Bil je tu određenih sudačkih odluka koje su “malo” domaćinske, a i u zadnjem napadu vrlo lako moglo je biti 6:14, no mala dekoncentracija u obrani pomogla je ošamućenim Rumunjkama.

Jako ide Podravka i u nastavku. Stižu do vodstva 7:14, a u obrani Bešen brani zicer no u padu si gura loptu u vlastitu mrežu. Kad već ne mogu domaće igračice, onda smo im odlučili malo i pomoći. Ipak, nakon pet minuta nastavka 8:17 za Podravku, otvorilo se i u napadu. Domaće igračice nemaju rješenje za Obrvanove “dekle”. Šimara s igračicom manje povisuje na 8:18, a domaći trener zove zadnji time-out na utakmici. Na vratima Glorie je sada bivša Podravkašica Kapitanović, no i ona ne može sačuvati svoj gol.

Domaća vanjska Niombla bila je toliko nervozna da je namjerno u 37. minuti iz blizine loptom pogodila Bešen u glavu. Nakon male pauze na vrata je stala Tucaković, a Bešen će, čini se, biti dobro. Birtić je vratila svojim trećim golom za 8:19. Gloria u osam minuta nastavka samo jedan gol, a u čak 38 minuta samo osam. Igračice Glorie više ne znaju što bi pa pucaju iz gotovo svih pozicija uglavnom nerezonski. Šimara povisuje na dotad najviših 8:20 nakon 40 minuta utakmice. Prvo obrana, a onda i Pletikosić pogađa za 8:21.

Podravka mora do kraja još paziti da ne da prostora domaćim igračicama za kakvu nadu. Pogotovo nakon što je Gloria vrlo brzo ušla u seriju 5:0 i smanjila na 13:21, a razbranila se i Kapitanović. Deset minuta do kraja rezultat je 17:23, prednost se topi, a bile su naše djevojke na plus 13. Obrvan je jako malo rotirao i čini se da su Podravkašice pale fizički. Pet razlike za Podravku osam minuta do kraja i Obrvan mora tražiti time-out. Sva sreća da i domaće igračice griješe te da je do kraja ostalo još šest minuta kod rezultata 19:25 za Podravku. Šimara zabija iz kontre važan gol za 20:26 četiri minute do kraja. Igračice Podravke ipak su uspjele sačuvati prednost do kraja 25:29.

Dodajmo kako Podravka sljedeću utakmicu igra u Koprivnici. U subotu u 16 sati protiv Nykobinga. Sportski vikend u Koprivnici u nedjelju će zaključiti Slaven Belupo i Hajduk.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

a ovo sve oko mene je...

FANTAZIJA Ona kao da je izašla iz ‘Crno-bijelog svijeta’ i osvojila male ekrane

'Crno-bijeli svijet' naziv je pjesme pa humoristične TV serije, koja je ime dobila po istoimenome hitu grupe Prljavo kazalište,...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×