11.8 C
Koprivnica
Srijeda, 16. listopada 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Preventivne aktivnosti

FOTO Policija proteklog tjedna imala pune ruke posla, no onog ljepšeg i ugodnijeg
F

Policijski su službenici posjetili škole, vrtić, udrugu latice te učili o glavnim ubojicama u prometu.

Ne propustite

Policijski službenici proteklog su tjedna imali pune ruke posla, no ne represivnog, već preventivnog.

Kako su poručili iz Policijske uprave koprivničko-križevačke, u sklopu preventivne akcije Poštujte naše znakove, održane su edukacije učenicima prvih razreda Osnovne škole Vladimira Nazora u Križevcima i Virju. Kao i njihovim područnim školama. Edukacije su provedene u suradnji s Auto klubom Đurđevac i Auto moto klubom Križevci.

– Učenici su na zanimljiv način učili o sigurnom sudjelovanju u prometu u svojstvu pješaka. Kao i putnika u osobnim vozilima, vozača bicikala i putnika u autobusu te opasnostima u prometu – istaknuli su u policiji.

U Koprivnici upozorili na četiri glavne ubojice u prometu

U Koprivnici je održana info-točka usmjerena na “četiri glavne ubojice u prometu i mlade vozače”. Akcijom su policijske službenice vozačima skrenule pozornost na pravilno sudjelovanje u prometu, opasnostima upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepravilne uporabe mobitela.

Akcije su nastavljene u petak u Udruzi Latica u Koprivnici. Tamo su policijski službenici u suradnji sa Službom civilne zaštite, Javnom vatrogasnom postrojbom, Crvenim križem i Hrvatskom gorskom službom spašavanja obilježen je Međunarodni dan smanjenja rizika od katastrofa.

– Policijski su službenici članovima udruge održali edukaciju kako se na siguran način kretati u prometu. Prezentiran je rad policijskog psa za detekciju droga i izvršena je registracija bicikala. Također, svi prisutni upoznati su sa europskim brojem za hitne službe 112, zadaćama žurnih službi i kako se pravilno ponašati u slučaju nesreće ili katastrofe – pojasnili su.

Posjetili su i dječji vrtić u Peterancu

Policija je u suradnji s Hrvatskom poštom održala edukativno predavanje u dječjem vrtiću Lastavica u Peterancu.

Vrtićarci su kroz slikovnicu Sigurnost u prometu, educirani kako sigurno prelaziti preko obilježenog pješačkog prijelaza. Kao i kako prijeći preko željezničke pruge, zbog čega je važno koristiti sigurnosti pojas – autosjedalicu, kao i reflektirajuće materijale.

– Osim prometa, na zanimljiv način djeca su upoznata s poštanskim markicama, pisanjem razglednica i pisama, dok su svi nagrađeni preventivnim materijalima Policijske uprave i Hrvatske pošte – zaključili su.

Foto: PU koprivničko-križevačka
Foto: PU koprivničko-križevačka
Foto: PU koprivničko-križevačka
Foto: PU koprivničko-križevačka
Foto: PU koprivničko-križevačka
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Dalmacija Ultra Trail

FOTO Benyamin Vuk trčao 123 kilometra na dalmatinskom kršu, osvojio drugo mjesto

Članovi Atletskog kluba Koprivnica trčali su poznatu trail utrku Dalmacija Ultra Trail na kojoj su sudjelovali natjecatelji iz čak...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×