14.6 C
Koprivnica
Srijeda, 16. listopada 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
EHF Liga prvakinja

Podravka u subotu dočekuje Dankinje, Obrvan bježi od uloge favorita, a Pletikosić kaže: Karakterom do pobjede!
P

Podrška publike mnogo nam znači i ovom prilikom pozivam sve neka dođu i ispune ovu dvoranu. Ne mogu reći da sam pretjerano zadovoljan dosadašnjom posjećenosti - bio je iskren trener Podravke.

Ne propustite

Značajna pobjeda na gostovanju u 5. kolu EHF Lige prvakinja u Rumunjskoj samo je potvrdila ono što i prosječni rukometni kibici znaju – Podravka igra jako dobro, ekipa je odlično posložena i unatoč nedostatku širine kadra zaslužila je biti među šest najboljih u Grupi A. I to ne na posljednjem, šestom mjestu koji je bio svojevrsni cilj prije sezone.

Ponavljamo, jaki Krim izvukao se iz Koprivnice minimalnom pobjedom nakon što je Podravka propustila realizirati čak osam sedmeraca, CSM je također otišao s minimalnom pobjedom nakon nekoliko sumnjivih sudačkih odluka, dok je Metz u Francuskoj do zadnjih 10 minuta strahovao kako će utakmica završiti. Sve je stiglo na naplatu u Rumunjskoj kod Glorie. Trener Ivica Obrvan ističe kako su mnogi sumnjali te da je pobjeda stigla kad su se možda i najmanje nadali – no znamo da to nije baš potpuna istina.

I Obrvan vrlo dobro zna da je solidno uštimao ekipu, pogotovo u defanzivnom segmentu. No, ipak u najavi subotnje utakmice i dolaska posljednjeg Nykobinga u Koprivnicu…

– Prepuštam im ulogu favorita i to nam odgovara, iako se igra u Koprivnici – kazuje Obrvan, uspoređujući utakmice od početka s koeficijentima na kladionicama te kako su oni padali u korist Podravke, sve do ove utakmice za koju smatra da će biti u kladioničarskom “egalu”.

Trener Ivica Obrvan // Foto: RK Podravka

– Bit će to sigurno teška utakmica, iako se možda ne radi o protivnicama koje imaju rejting ekipa protiv kojih smo igrali. Iako volimo da su drugi favoriti naravno, dat’ ćemo sve od sebe kako bismo uzeli još dva boda i na neki način povećali šanse za plasman u prvih šest i podigli atmosferu prije trotjedne rukometne pauze – navodi Obrvan.

Kao i dosadašnje protivnice sigurni smo da su dobro analizirali i Nykobing. Obrvan je tek istaknuo kako imaju dosta strankinja i da vole često igrati sa sedam u polju, povlačeći vratarku na klupu – što opet otvara mogućnost za jeftine golove u korist Podravke. S druge strane postavljena obrana bolja je, kaže, nego kod Glorie i neće biti lako zabijati.

– Podrška publike mnogo nam znači i ovom prilikom pozivam sve neka dođu i ispune ovu dvoranu. Ne mogu reći da sam pretjerano zadovoljan dosadašnjom posjećenosti – bio je iskren trener Podravke o činjenici da se ipak radi o Ligi prvakinja, a karte su besplatne.

Odličnu utakmicu imala je u Rumunjskoj i Matea Pletikosić. 

– Moja očekivanja su pozitivna i vjerujem da je baš sve u našim rukama. Ne mislim da se radi o lošoj ekipi, unatoč njihovoj poziciji na ljestvici. Ok, dvije utakmice su im bile ispod razine, no ostala tri kola bile su u egalu s protivnicama. Igramo doma, moramo biti čvrste u obrani i pokazati karakter. To bi nam trebalo donijeti i rezultat – rekla je Pletikosić, dok se njena suigračica Sara Šenvald, koja sigurno pojačano vježba šut s gola na prazan gol složila sa svime i dodala kako “samo” moraju nastaviti dobre igre iz prethodnih utakmica.

Podsjetimo, utakmica je najavljena za subotu u 16 sati. Upitno je hoće li zbog ozljede igrati Prkačin, dok je Barišić sinoć igrala u pobjedi protiv Sinja 40-ak minuta. Ona bi, nadamo se, trebala biti spremna za utakmicu 6. kola protiv Dankinja.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Ne poštuju propise

REKORDERI Koprivničanac na biciklu “bauljao” s 2,72 promila, Prigorac stisnuo gas usred Žabna

Koprivničko-križevačka policija i ovaj je vikend provodila pojačani nadzor u prometu. Kao i obično početkom tjedna objave prometne rekordere. Prvi...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×