13.5 C
Koprivnica
Petak, 18. listopada 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
FRA MA FU

Đurđevac je domaćin festivala reportaže i reportera, pripremljen je bogat program
Đ

Osim novinara iz Hrvatske, očekuje se dolazak kolega novinara iz Srbije, BiH, Slovenije, Sjeverne Makedonije, Mađarske, Italije, Austrije i Slovačke.

Ne propustite

Grad Đurđevac nastavlja s aktivnostima, nakon Dana voća i Medvenog dana, pred nama je treći vikend Jeseni u Đurđevcu. Tako će nadolazeći vikend obilježiti festival FRA MA FU – festival reportaže i reportera.

Kako su poručili iz đurđevačke Gradske uprave, festival je u organizaciji Hrvatskog novinarskog društva (HND), Studijskog instituta za novinarstvo, kulturu i obrazovanje (SINKO) i Turističke zajednice grada Đurđevca.

Riječ je o 10. FRA MA FU festival. U sklopu festivala bit će dodijeljene nagrade za najbolje novinarske radove – reportaže objavljene u hrvatskim medijima i medijima na hrvatskom jeziku u inozemstvu.

Tko su ovogodišnji laureati, saznat ćemo u petak, 18. listopada, u 16 sati, na otvaranju jubilarnog izdanja u Dvorani Doma kulture u Đurđevcu.

– Festival se ove godine održava u srcu Podravine, u Đurđevcu, koji po prvi put postaje domaćin ovog festivala reportera i novinara. Nakon dodjele nagrada za najbolje reportaže, kreativna organizacijska ekipa FRA MA FU festivala pripremila je bogat kulturno-umjetnički, glazbeni i edukativni program – pojasnili su.

Dodaju kako će brojni posjetitelji moći sudjelovati na tribinama i okruglom stolu posvećenima temi “Umjetna inteligencija i reportaža”. Osim toga, imat će priliku pogledati projekciju nagrađivanog dokumentarnog filma “Brat” (scenarij i režija Ajdin Kamber i Vanja Stokuć), koji nakon tridesetak svjetskih festivala stiže u Đurđevac. Također, bit će postavljene izložbe fotografija “Rock & Rat” (Zoran Jačimović) i “Veliki požar u Osijeku” (Gojko Mitić i Bruno Jobst).

– Ljubitelji knjiga moći će uživati u predstavljanju čak tri naslova vezana za Franju Martina Fuisa. Predstavit će se zbirka njegovih pjesama po izboru Veljka Krulčića, slikovnica Marine Mađarević i Anje Duršot, te monografija “Maurović: Od Mula do Mula” koju potpisuje Veljko Krulčić. Također. Bit će predstavljena i knjiga “Umjesto kave: izabrani blogovi o netemama 2016.-2023.” autorice Božice Brkan – pojasnili su.

Sve detalje festivala možete pronaći na mrežnim stranicama Grada Đurđevca.

Dodajmo kako festival traje do nedjelje, 20. listopada, kad kod utvrde Stari grad, Šime Strikoman snimit će milenijsku fotografiju. Osim novinara iz Hrvatske, očekuje se dolazak kolega novinara iz Srbije, BiH, Slovenije, Sjeverne Makedonije, Mađarske, Italije, Austrije i Slovačke.

framafu24plakat final
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Svjetsko prvenstvo u karateu

Ema Juričić sedma na svijetu: Okrenula sam leđa protivnici i to me koštalo polufinala

Najbolja đurđevačka karatistica Ema Juričić nedavno je nastupila na Svjetskom prvenstvu u uzrastu do 21. godine, na kojem je...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×