11.3 C
Koprivnica
Četvrtak, 17. listopada 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Podizanje svijesti

FOTO Domoljub ugostio panel o online nasilju, V. Rupčić: Kibernetičko nasilje nad djevojčicama i ženama sve je češće
F

U raspravi su aktivno sudjelovali prisutne učenice i učenici uz iznošenje raznih iskustava, ali i vrlo korisnih prijedloga

Ne propustite

U organizaciji županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova u dvorani Domoljub u Koprivnici održano je predstavljanje međunarodnog projekta Podizanje svijesti o rodno uvjetovanom kibernetičkom nasilju nad djevojčicama i ženama te stvaranje sigurnijeg online okruženja.

Župan Darko Koren, koji je sa suradnicima podržao ovaj projekt, izrazio je zadovoljstvo što su panelu prisustvovali učenici osnovnih i srednjih škola.

Foto: KCKŽ županija

– Mlade je važno uključivati u rasprave o temama poput prevencije rodno uvjetovanog nasilja, posebno u digitalnom svijetu – rekao je Koren.

Prisutnima se obratila pravobraniteljice za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić, koja je istaknula važnost prevencije rodno utemeljenog nasilja, koje postoji već godinama.

– Potrebno je upozoravati mlade jer su posljedice ovakvog nasilja za njihovo mentalno zdravlje vrlo loše. Žene u većem postotku doživljavaju online nasilje, više nego druge ciljane skupine, a posebno su izložene žene u javnom životu kao i one na višim pozicijama – rekla je Višnja Ljubičić.

Predsjednica županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova Verica Rupčić istaknula je važnost ovog panela kao i dobru suradnju s obrazovnim ustanovama.

Foto: KCKŽ županija

– Organiziramo i sudjelujemo u javnozdravstvenim kampanjama, u promicanju ravnopravnosti u društvenoj i političkoj sferi, intenzivno radimo na jačanju položaja žena u poslovnom svijetu, a posebice u ruralnim područjima. Svojevrsna okosnica rada Povjerenstva su aktivnosti usmjerene na problematiku i prevenciju svakovrsnog nasilja, a razne aktivnosti provodimo i u sferi vršnjačkog nasilja, koje ima različite oblike. Svjedoci smo činjenice kako je kibernetičko nasilje općenito pa tako i nasilje nad djevojčicama i ženama, kao i intimno partnersko kibernetičko nasilje, u posljednje vrijeme sve češće, što je odraz povećanja uporabe interneta i društvenih medija općenito – naglasila je Verica Rupčić.

Dodajmo kako je program nastavljen videoprojekcijom o rodno uvjetovanom nasilju, a u raspravi su aktivno sudjelovali prisutne učenice i učenici uz iznošenje raznih iskustava, ali i vrlo korisnih prijedloga.

Foto: KCKŽ županija
Foto: KCKŽ županija
Foto: KCKŽ županija
Foto: KCKŽ županija
Foto: KCKŽ županija
Foto: KCKŽ županija
Foto: KCKŽ županija
Foto: KCKŽ županija
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

To nije sve

“Gandalf” Miro u Polo utrpao sedmero prijatelja, policija mu u Peterancu poručila: Ne možeš proći!

Bio je petak navečer, ne znamo jesu li krenuli u izlazak ili na večer bridža, no jedno je sigurno...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×